Öğretmenlere Eğitim Verilecek

Akıllı teknoloji ve yazılım geliştirme eğitimi öğretmenlere verilecek

14.01.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-14:49) Öğretmenlere Eğitim Verilecek

Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şöyle konuştu:

"Öğretmenler yetkinse çocukların yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eğer çocuklarımız yetkin öğretmenlerle, bu çağın cevabını verebilen yetişkinlerle karşılaşırlarsa o zaman onlar için daha farklı ufukların açılması işten bile olmayacaktır".

"Organik olan ile dijitalin bütünleştiği bir çağda yaşandığını söyledi. Ağ yönetimi, siber güvenlik, yapay zeka ve makine öğrenmenin sıradanlaşarak günlük hayatta kullanılan alet ve araçlara dahil olmasının, teknolojinin ne kadar olağanlaştığını gösterdiğini belirtti".

"İlkokuldaki öğrencilerin ‘Büyünce ne olacaksın?’ sorusuna verdikleri yanıtlardaki birçok meslek, iş hayatına atıldıklarında olmayabilir. Akıllı teknolojilerle ilgili, öğretmenler için Cisco ile beraber düzenlenen eğitimler, aslında öğrenciler için yapıldı. Öğretmenler yetkinse çocukların yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eğer çocuklarımız yetkin öğretmenlerle, bu çağın cevabını verebilen yetişkinlerle karşılaşırlarsa o zaman onlar için daha farklı ufukların açılması işten bile olmayacaktır. Öğretmenlerin alacağı sertifikalar, öğrencilerin de uluslararası sertifikalara yöneltilmesi, özellikle lise öğrencilerimizin ağ yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik alanlar, otomasyon gibi birçok alanda uluslararası sertifikalar almasını çok önemsiyoruz. Lisedeki derslerle yetinmeyip eğer bu sertifikaları alırlarsa çok daha gelişme fırsatı bulabilecekler ve sertifikaları biriktirerek dünyanın birçok ülkesinde çalışma imkânı bulacaklar".

Bu proje ile 1 milyon öğretmene ulaşılıp akıllı teknoloji ve yazılım geliştirme eğitimi verilmesi hedefleniyor. Şuana kadar 1000'den fazla öğretmen eğitim aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal