Öğretmen Dosyalarında Olmazsa Olmazlar

Öğretmenler, eğitim ve öğretim döneminde, geniş kapsamlı çalışma yaparak, öğrencilerin hem eğitimleri hem de öğretimleri konusunda yoğun bir çalışma içerisine giriyorlar. Bu nedenle öğretmenlerin tam donanımlı bir şekilde eğitim ve öğretim dönemini geçirmeleri gerekiyor.

17.03.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-18:36) Öğretmen Dosyalarında Olmazsa Olmazlar

Ders kitaplarının haricinde öğretmenlerin kendilerine özel dosyalarında eğitim ve öğretim ile ilgili bir takım araç ve gereçlerin de olması gerekiyor. Bu durum öğretmenlerin branşlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak genel anlamda bir öğretmen hangi branşta olursa olsun kendi branşına ait mutlaka bir takım teçhizatları öğretmen dosyası içerisinde bulundurmalıdır.

Öğretmen Dosyasında Olması Gerekenler

Öğretmen dosyasında mutlaka eğitim ve öğretim dönemi boyunca girmiş oldukları sınıflara ait haftalık müfredatı gösteren listenin bulunması gerekiyor. Aynı zamanda dersler ile ilgili öğrencilerin konuları çok daha iyi bir şekilde kavraması için çeşitli materyallerin de bulunması gerekiyor. Bunların haricinde öğretmen dosyasında bulunması gerekenler arasında, öğrencilerin daha önce almış olduğu yazılı ve sözlü notlarını gösterir not defterinin de bulunması gerekiyor. Aynı şekilde her öğretmen kendi çalışma ilkeleri doğrultusunda çeşitli çalışma grupları kurabiliyor. Bu çalışma gruplarının çalışmalarını esas alan ve verilen sorumluluğu yerine getiren gruplara verilecek olan notları gösteren çizgeler de bulunmalıdır. Öğretmen bir sınır ile ilgili bilgi sahibi olmak istediğinde bu materyalleri göz önünde bulundurarak sınıf hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyor.

Dersler ile İlgili Bulunması Gerekenler

Öğretmen dosyasında dersler ile ilgili işlenen konuların pekişmesini sağlayacak test çözümlerini içeren fasiküller de bulunması gereken bir başka önemli araçlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda eğitim öğretim süresi boyunca işlenecek olan konuları gösteren müfredatlara ek olarak öğrencilerin sınıf ve okullar arası sınavlarda başarı elde etmesini sağlayacak geçmiş dönemde çıkan soruları içeren soru kitapçıkları da bulunması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal