Öğretmen Atamaları İçin Bakan Yılmaz Tarih Verdi

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği "25 bin öğretmen ataması ne zaman olacak?" sorusunun yanıtı belli oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 25 bin öğretmen için mülakatların başladığını ve atamaların 24 Haziran seçimi sonrası yapılacağını ilan etti.

29.04.2018-19:57 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-20:01) Öğretmen Atamaları İçin Bakan Yılmaz Tarih Verdi

Manisa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Öğretmen alımlarıyla alakalı sürecinde de başladığını açıklayan Bakan İsmet Yılmaz, "Takvim belli. Haziran’da biter. Mülakatlar Mayıs ayında bitecek de değerlendirmeler falan, tercihlerin alınması derken inşallah seçimden sonra hepsini ilan edeceğiz. Atamalar seçim sonrası"  şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli kısa bir konuşma yaparak, Manisa’da eğitimle ilgili her sorunun çözümü konusunda Bakan İsmet Yılmaz’ın her daim destek sağladığını söyleyerek, ziyaret için teşekkür etti.

Konuşmasına Mesir Macunu Festivali hakkında bir yorum yaparak başlayan Bakan Yılmaz, “Bugün Manisa Mesir Macunu Şenliklerinin 478. senesi. 478. yılı etkinleri nedeniyle buradayım. Gerçekten bu etkinlik yaklaşık 5 asra yakındır kutlanıyor. Bu, toplumun ortak bir değeri olduğunu gösteriyor. Buraya gelirken gördüm ki burada tarih var, kültür var, birlik beraberlik var, değer var. İşte bu değerlerin nesilden nesile aktarıldığı bir ortamda bizim için en elzem, en gurur verici şey birlik beraberliğin olması” şeklinde konuştu.

Eğitimle alakalı yönettikleri döneminde devrim niteliğinde birçok yenilik yapıldığını ve bu nedenle eğitimde çok geride kalan Türkiye’nin artık Avrupa devletlerinin önünde olduğunu öne çıkaran Yılmaz, “Biz gelmeden önce 28 öğrenci başına bir öğretmen düşerken şimdi 17 öğrenci başına bir öğretmen düşüyor. Bu oran Kore’de de aynı, Japonya’da da aynı, İngiltere’de de aynı. Fransa ise bizden daha fazla yani dün Batı devletlerinin gerisindeyken bugün Batı ülkelerinin ilerisindeyiz”  ifadelerini kullandı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal