Öğrenciler Bu habere Çok Sevinecek

Coronavirüs (Covid-19) ile uluslararası düzeyde önlem ve mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu amaçla öğrencilerin öğrenimlerine evlerinden devam ettiği bu dönemde özellikle bilişim sistemleri temelli uzaktan eğitim teknolojileri ön plana çıktı.

02.04.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-13:08) Öğrenciler Bu habere Çok Sevinecek

CORONAVİRÜSE KARŞI ULUSLARARASI EĞİTİME DESTEK

Coronavirüs (Covid-19) ile uluslararası düzeyde önlem ve mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu amaçla öğrencilerin öğrenimlerine evlerinden devam ettiği bu dönemde özellikle bilişim sistemleri temelli uzaktan eğitim teknolojileri ön plana çıktı.

Türkiye’de öğrenim gören yaklaşık 170 binin üzerindeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2020-2021 eğitim-öğretim yılında daha da artırılmasına çabaları bu süreçten önemli ölçüde olumsuz etkilenecek. Ortaya çıkması muhtemel olumsuzluğun bertaraf edilmesi maksadıyla Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü gerekli planlamaları yaparak önlemlerini almaya başladı. Yükseköğrenim sistemine nitelikli ve başarılı yabancı uyruklu öğrencilerin kazandırılması amacıyla yurtdışında çeşitli faaliyetler yürüten Enstitünün Üst Kurul Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Dursun, “Öncelikle Türk Cumhuriyetlerinde olmak üzere Dünya genelinden ülkemize yönelik yükseköğretim talebinin oluşturulması ve öğrenci adaylarının üniversitelerimize profesyonel bir biçimde intikalini sağlamak amacıyla gerekli tüm önlemleri Enstitü olarak almış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Portalı temelinde Yunus Emre Enstitüsü ile Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü arasında imzalanan işbirliği anlaşması marifetiyle bu sürecin Türkiye’nin dış misyonlarında daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak. Özellikle dört farklı akreditasyon belgelendirmesine sahip olan Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (IOIS-YÖS) Türkiye’deki birçok yükseköğretim kurumu tarafından yabancı uyruklu öğrenci kabulünde kullanılmaya başlanıyor. Böylelikle ülke menfaatleri açısından milli kaynaklarımızın etkin ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanacak ve yükseköğretim kurumlarının içerisinden geçilen bu zorlu süreçte, yurtdışında yürütmeleri mümkün olmayan görünürlük, tanıtım, sınav, ölçe ve değerlendirme çalışmaları Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü tarafından karşılanmış olacak.

Ankara merkezli olarak kar amacı gütmeyen statüde kurulan Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, yükseköğretim kurumlarımızın uluslararası görünürlük ve yabancı uyruklu öğrenci temin, değerlendirme ve intikal süreçlerini kamu menfaatlerini gözetmek suretiyle bedelsiz şekilde yürütüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal