Noter Nasıl Olunur, 2022 Noter Maaşları Ne Kadar?

Günümüzün koşullarında iyi bir meslek sahibi olmak herkesin hayali. Bu mesleklerin arsında noter olma düşüncesi kimilerinin kafasında duruyor. Peki 2022 noter maaşları ne kadar?

15.05.2018-12:17 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-13:28) Noter Nasıl Olunur, 2022 Noter Maaşları Ne Kadar?

Öncelikle noter nasıl olunur diye soruyorsanız bu mesleği yapacak olan kişilerde bulunması gereken niteliklere sahip olmanız gerekmektedir. Yorum yapabilen, yasal değişiklikleri izleyebilen, sorumluluk sahibi, insan ilişkileri kuvvetli kişiler noterlik mesleğini icra etmeleri mümkündür.

NOTER NEDİR?

Noterler genel olarak kapalı odalarda işlerini yürütürler. Noter aslında bir olayı takip eden gören ve onaylayan kişidir. Bazen noter huzurunda gerçekleştirilen şeyler bir başka ortamlarda yapılabilir. Noter aslında güvencedir. Arabanızı satarsınız bu noter huzurunda yapılır ve arabayı sattığınıza dair noter imza atar. Bu da sizin arabayı sattığınızı gören bilen kişi olarak karşımıza çıkar. Bu konuda başka kimse herhangi bir şey iddia edemez. Her şeyi gözüyle gören noterin huzurunda yapılmıştır.

Noterlerin çalışma saatleri resmi devlet dairelerindeki çalışma saatleri ile aynıdır. Bunun dışında özel bir durum olmadığı sürece çalışma yapmazlar.


NASIL NOTER OLUNUR?

Noter olmak isteyenler Hukuk fakültelerinde okumak zorundadır. Bu fakülteyi okudukları sırada noterlik ile ilgili dersleri alırlar. Okulda okudukları dönemde bir noterin yanında staj yaparak noterlik belgesi almaya hak kazanırlar ve böylece mezun olduktan sonra noter olabilirler. Noter mesleği odaklı noter yetiştiren bir okul veya bölüm yoktur.

Noter olmak isteyenlerin avukatlık ruhsatlarını almış olmaları gerekmektedir. Adalet Bakanlığı'ndan noter belgesini alıp noterlik stajının yapılması şarttır. 

NOTERLER NEREDE ÇALIŞIR?

Mahkemelerin bulunduğu yerlerde çalışmaları mümkündür. Bir bölgede bir daire kiralayıp noter açmak mümkündür. Adalet bakanlığından alınan onayın ardından çalışma hayatına başlanabilir. Eğer bölgenizde bir noter varsa bir başka noterlik daha açabilirsiniz. Bununla ilgili bir sınırlama yoktur.

NOTER MAAŞLARI NE KADAR?

Noter mesleğini icra eden insanlar 2022 zamlarıyla birlikte 7 bin TL ile 8 bin TL arasında maaş almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal