Nasıl İngilizce Öğrenirim

Dünyanın değişimi internetin hayatımıza girmesiyle İngilizce öğrenmek diğer ülke insanlarıyla iletişim kurmak ve başka ülkelerin yayınlarını takip etmek İngilizceyi günümüzde zorunlu hale getirmiştir.

20.12.2018-07:46 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-07:41) Nasıl İngilizce Öğrenirim

Ülkemizde İngilizce eğitimi gramer öğreterek başlar ve kelime ezberleme yöntemi ile sürdürülür. Öğrencilerin bu süreçten sonra konuşmaları beklenir. Bu yöntemin genellikle başarısız olduğu açık bir gerçektir. Bu öğrenme yöntemi ezbere dayalıdır ve ileriki dönem için istikrarlı değildir, dolayısıyla İngilizce konuşma konusunda oldukça yetersiz kalır.

Ezbere dayalı bir sistemde dil öğretmek çok da olası değildir. Hiç araba kullanmamış birine araba ile ilgili tüm bilgileri yazılı olarak verip bunları ezberlemesini sağlayarak araba kullanmasını sağlayamazsınız. Araba kullanımında olduğu gibi dil öğreniminde de uygulamak, pratik yapmak yani o zorlukla karşılaşmak ve işin üstesinden gelmek zorundayız ancak bu şekilde bir şeyi kalıcı olarak öğrenebiliriz. Ezberlenen bilgiler uygulamada çok fazla işe yaramayacaktır. Ezber sisteminde İngilizce konuşan insan yok mudur, tabi ki vardır fakat bu oran oldukça düşüktür.

Nasıl Etkili ve Akıcı İngilizce Öğrenilir

Aslında İngilizce öğrenme süreci anadilimizi öğrenme sürecinden çok da farklı değildir. Bebekliğimizden başlayarak nasıl algıladığımızı neyi nasıl öğrendiğimizi gözden geçirmek bire bir aynısı olmasa da şimdi ki yaşımıza bunu olabildiğince uygulamak oldukça fayda sağlayacaktır.  Hayata başladığımız zaman önce seslerle ve sonra kelimelerle karşılaştık ve o kelimeleri hafızamızda sesler olarak biriktirerek anlamlı yada anlamsız cümleler kurduk bu surum altı yedi yaşlarına kadar bu şekilde devam etti.

Dil öğrenimini bu şekilde yapmak daha kalıcı sonuçlarla karşılaşmanıza olanak sağlayacaktır. Ama şunu da unutmamak gerekir ki derslerin yöntemini kullanmamak uzak durmak anlamında değildir. İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmeli hergün az da olsa kelime öğrenmeli makale okumalı, dizi film izlemeli ve müzik dinlemelisiniz. Önce bir kelimeyle karşılaşırsınız daha sonra bu tekrar eder tekrar tekrar karşılaştığınız bu kelime artık sizin hayatınıza girmiş olacaktır. Hayatın içinde karşılaştığınız örneklerle sahnelerle görseller de hafızanıza giren bu kelimeyi unutmanız ezberlediğiniz kelimeyi unutmanıza kıyasla neredeyse imkansızdır. Olabildiğince İngilizceyi hayatınıza dahil edin ve notlar alın bunlarla birlikte kendinize aylık, üç aylık, altı aylık, yıllık periyodlar belirleyin ve gelişiminizi gözlemleyin. Göreceksiniz ki kendiliğinden çok da kasmadan yavaş yavaş konuşmaya başlatacaksınız.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal