Muhasebe Öğretmenliği

Muhasebe öğretmenliği puanları? Muhasebe öğretmenliği nasıl olunur 2017? Muhasebe öğretmenliği atama puanları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-21:18 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-21:10) Muhasebe Öğretmenliği

Muhasebe Öğretmenliği; yalnızca Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’nde Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği ve İşletme Öğretmenliği Bölümü ile alınmaktaydı.

Bölümün eğitim süresi 4 seneydi. Bölümden sonra hiç bir Pedagojik Formasyon görmeden yada Tezsiz Yüksek Lisans bitirmeden KPSS puanı ile muhasebe öğretmeni olarak yerleştirilebiliyordu.

Ancak; 13 Kasım 2009 tarihli, 27405 sayılı resmi gazetede yayınlanan yazıya göre bazı fakülteler kapatılmış, onu yerine yeni fakülteler kurulmuştu. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi de kapatılan fakültelerden biri oldu. Bunun ardından Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği ve İşletme Öğretmenliği Bölümü de kapatılmış oldu.

Yeni vaziyetde ise muhasebe ve finansman öğretmenlerinin hangi fakülte ve bölümlerden görev alabilecekleri biraz karmaşık.

Muhasebe ve Finansman Öğretmenliğinde şimdi eğitim gören ile bu bölümden mezun olanlar muhasebe ve finansman öğretmeni olarak görev alabilecek.

Ancak bir lise mezunu öğrencisi muhasebe öğretmeni olmayı dilerse üniversitede hangi bölüme gideceği net değil.

Bazı yerlerde işletme, iktisat mezunları muhasebe öğretmeni olarak görev alabiliyor denilse de bu durum tabiki doğru değil. MEB’in yanıtı aynen aşağıdaki gibi:

SORU : İktisat, işletme ve maliye bölümleri mezunları muhasebe grubu öğretmenliğine alınabilirler mi?

CEVAP : MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 12.07.2004 tarih ve 119 Sayılı Karar Eki Çizelgede Muhasebe Gurubu Öğretmenliğine yalnızca “Muhasebe ve Finans Öğretmenliği” kaynak alınımıştır. Bu sebeple, yüksek öğretim kurumlarının İktisat, İşletme ve Maliye Bölümleri mezunlarının Muhasebe Grubu Öğretmenliğine atamaları kesinlikle yapılmayacaktır.

Mevcut vaziyette; Hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile “Milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak görev alacaklarını atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelge” ye bakmak lazım.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal