Milli Eğitim Bakanlığının Yasaklamadığı Oyunlar

Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığının yasaklamadığı oyunlar ve Milli Eğitim Bakanlığının izin verdiği oyunlar hakkında pek çok öğrenci ailesi merak halinde… Biz de bu konuyu sizler için derledik. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

07.05.2018-16:37 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:37) Milli Eğitim Bakanlığının Yasaklamadığı Oyunlar

Çocukların, okulda geçirdiği zamanlar ve ödevlerinden sonra en çok ilgi duyduğu şey kuşkusuz ki oyunlar. Tabletler de bilgisayara oranla daha kolay kullanım olanağı sunduğundan çocuklar genelde tabletle ilgileniyor ve sürekli oyun oynuyorlar. Bir çocuğun gelişimini olumlu şekilde tamamlaması adına yararlı oyunlar oynaması önemli bir etkendir. Burada çocukların ailelerine de büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarının nelerle uğraştıklarını, nelere zaman ayırdıklarını gelişimlerinin olumlu olması adına mutlaka takip etmeleri gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da bu konularda önlemini almış durumda. Çocukların hem teorik olarak gelişmeleri hem de hayal gücünün gelişmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın da geliştirdiği oyunlar mevcut.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ YASAKLAMADIĞI OYUNLAR

Ebru Boyama

Çocukların hayal güçlerini geliştirmek adına MEB tarafından geliştirilen Ebru Boyama oyunu, Ebru Sanatı tarzı bir boyama oyunudur. Ayrıca basit arayüzüyle çocuklar açısından kullanımı da kolay.

Kare Kapmaca

Hem bilgisayarla hem de başkalarıyla oynanabilen MEB'in Kare Kapmaca oyunu, çocukların zeka gelişimini etkileyen bir oyundur. Çocuklar bu oyunda, çizgiler çekerek kare yapıyorlar.

MatMatik

MEB'in geliştirdiği bu oyunun oynanma amacı, dikey, çapraz veya yatay olmak üzere üç ayrı tercihte en az 4 alanı ele geçirmek. Hem bilgisayara karşı hem de başkalarıyla oynanabilen bu oyunu oynamak için, strateji ve çarpma işlemi bilgisi gerekmektedir.

Kelime Türetmece

Dikey, yatay veya çapraz olarak harflerin birleştirilmesi sonucunda kelime kazanmaya çalışılan bu oyun, çocukların hem kelime dağarcığını hem de iletişim kapasitesini geliştiriyor.

Ateş ve Su

Biri su diğeri ateş olan iki karakterin bulunduğu bu oyun yardımlaşmayı öğretiyor. Oyunda ateş suya, su da ateşe yardımda bulunuyor. Suyun hareket tuşları w, a, s ve d iken, ateş ise yön tuşlarıyla yönetiliyor. Oyun, bölüm bölüm olarak sunulmuş. Her oyunda olduğu gibi bu oyunda da seviyeler, basitten zora doğru ilerliyor. Oyunda yeşil, açık mavi ve turuncu renkte olmak üzere 3 tane çukur bulunuyor. Turuncu renk ateşi, açık mavi ise suyu temsil ediyor. Anlaşılacağı üzere suyun turuncu renkteki çukura, ateşin de mavi renkteki çukura düşmemesi gerekiyor. İkisinin de düşmemesi gerekiyor. Çukur ise yeşil renkte bulunuyor.

Son Dakika Eğitim Haberleriiçin aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal