Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerdeki Ders Sayısı ile Alakalı Düzenleme Yapacaklarını Söyledi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğrencileri mutlu edecek bir haber geldi. Ortaöğretim için diğer ülkelerde 5-6 ders bizde ise 16-17 ders olduğunu söyleyen Selçuk, "Bunu tekrar yapılandırmamız gerek. Hemen önümüzdeki sene, 9. sınıflardan itibaren bu başlayacak" dedi.

09.03.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-15:43) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselerdeki Ders Sayısı ile Alakalı Düzenleme Yapacaklarını Söyledi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ortaöğretimle alakalı yeni bir şey yapacağız. Eğitimde model olarak kabul edilen ülkelerdeki liselerde, 5-6 ders bulunuyor. Biz de 16-17 ders var. Bu çok adil bir vaziyet değil. Bizim çocuklarımız yüzeysel kalıyorlar, yönelmek istediği bölümlerde derinleşemiyor. Bunu tekrar yapılandırmamız gerek. Hemen önümüzdeki sene, 9. sınıflardan itibaren bu başlayacak.'' dedi.

Bakan Selçuk, "Eğitimde Bir Adım Ötesi 2019" zirvesinde gerçekleştirdiği konuşmada, Vizyon Belgesi'nde iddia ettikleri başlıkların eğitim sisteminin tüm alt sistemlerini içine aldığını ve bunların tamamını yataya kesen insan, epistemoloji ve ontoloji konularının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

''ORTAÖĞRETİM İLE İLGİLİ YENİ BİR ŞEY YAPACAĞIZ''

Çocukların biraz derinleşmesini talep ettiklerini söyleyen Selçuk, "Ortaöğretimle alakalı yeni bir şey yapacağız. Eğitimde model olarak kabul edilen ülkelerdeki liselerde, 5-6 ders bulunuyor. Biz de 16-17 ders var. Bu çok adaletli bir durum değil. Bizim çocuklarımız yüzeysel kalıyorlar, yönelmek istediği alanda derinleşemiyor. Lise sona geliyor, 'Neyi seçsem' diye düşünüyor. Bunu tekrar yapılandırmamız gerek. Hemen önümüzdeki sene 9. sınıflardan itibaren bu başlayacak. Bununla alakalı modelimizi de yaklaşık bir ay içerisinde Türkiye ile paylaşmış olacağız." dedi.

Bir çocuğun yaşamına dokunmanın çok özel ve kritik bir şey olduğunu söyleyen Selçuk, "İyi bir Milli Eğitim Bakanı kendi döneminden ziyade gelecek için bir şey yapar ki sonrasında nesiller hususu için altyapı oluşsun." diyerek sözlerini sona erdirdi. Programa, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve davetliler katıldı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal