Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Zili Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Bakan Ziya Selçuk yeni eğitim-öğretim döneminin ilk ders zilini çaldı.

31.08.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-10:26) Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Zili Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

'Bugün çok özel bir gün oldu. Ders programımız hazır. Bütün öğretmenlerime kolaylıklar diliyorum ve hayırlı olsun diyorum. Uzaktan eğitim uygulaması 18 Eylül'e kadar sürecek.'

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi TRT EBA, EBA ile canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim ile başlatıldı. Yeni eğitim-öğretim senesinin ilk zilini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çaldı. Bakan Selçuk, açılış açıklamasında  'Bugün çok özel bir gün oldu. Ders programımız hazır. Bütün öğretmenlerime kolaylıklar diliyorum ve hayırlı olsun diyorum. Uzaktan eğitim uygulaması 18 Eylül'e kadar sürecek" dedi.  Uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime 'aşamalı ve seyreltilmiş' şekilde yapılması planlanıyor.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU, DERS ZİLİ ÇALDI

Koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan gerçekleştirilecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah saat 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ile ders zilinin çalınmasıyla yapıldı.

Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim senesinde, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır olma seviyelerini etkileyebilecek anahtar yeteneklerin kuvvetlendirilmesine öncelik veren bir programla gerçekleştirilecek.

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin önemli konu ve kazanımlarıyla ilgili ders içerik videoları, TRT EBA Ortaokul TV, TRT EBA İlkokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim senesine başlarken öğrencilerin hazır olma seviyelerini kuvvetlendirmek, eksiklerini gidermeye destek olmayı amaçlıyor.

CANLI DERSLER İÇİN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ OLUŞTURULDU

EBA aracılığıyla sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı başka platformlar ile özel okulların kendi oluşturdukları platformlar aracılığıyla bütün öğretmenler aracılığıyla canlı ders uygulamaları yapılabilecek. EBA canlı ders uygulaması üzerinden  öğretmenler öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek.

Bu uygulamanın haricinde öğretmenler, seçtikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders etkinlikleri yapacak. Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik maharetlerini geliştirmek için düzenlenen uygulamaları telefonlarına indirip akademik ve sosyal maharetlerini geliştirebilecek.

EBA DESTEK NOKTALARI KURULDU

Eğitimin uzaktan gerçekleştirildiği koronavirüs salgını süresince evinde bilgisayar ile internet erişimi olmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini temin etmek için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları kuruldu.

Öğretmenlerin, 31 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında hazırlık eğitimleri sürecinde dijital maharetlerini geliştirmeleri için eğitimler hazırlandı.

Öğretmenlerin 21 Eylül tarihinde okulların açılma sürecine hazırlıklı olmaları adına hem hijyen kuralları hususunda bilgilendirilmeleri hem de öğrencilere psikososyal rehberlik edebilmeleri için uyum eğitimleri verilecek.

UZAKTAN EĞİTİM İÇİN VELİLERE REHBERLİK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin çocuklarının uzaktan eğitim dönemini daha iyi takip edebilmesi ve çocuklarına daha doğru yönlendirme yapabilmesi için veli rehberlik eğitimleri gerçekleştirecek, kılavuz, video ve broşürlerle de rehberlik edilecek.

TRT EBA kanallarında  olan 'Bizden' veli kuşağı ile MEB'in destek hatları ve bu dönemde velilere ve öğrencilere psikososyal destek verilmesi sürdürülecek. Bakanlığın uzaktan eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgilere 'www.uzaktanegitim.meb.gov.tr' ile 'www.eba.gov.tr' internet adresi üzerinden erişilebilecek.

Öğrencilere, eksik konu ile kazanımlarının giderilmesi adına EBA, EBA TV ile destekleme ile yetiştirme kursları tarafından sene boyu destek verilecek.

Yüz yüze eğitimin, 21 Eylül tarihinde 'aşamalı ve seyreltilmiş uygulamalar' la başlatılması tasarlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal