Milli Eğitim Bakanı Selçuk Tarih Verdi: 15 Ekim'i Bekleyin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalar yaptı. Selçuk, "15 Ekim'de vizyon belgemizi açıklayacağız. 15 Ekim'e dek bir sabretsin vatandaşlar" dedi.

17.09.2018-14:33 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-14:26) Milli Eğitim Bakanı Selçuk Tarih Verdi: 15 Ekim'i Bekleyin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''15 Ekim'de vizyon belgemizi ilan edeceğiz. Birçok kişi icraat bekliyor. Sosyal medyada bunu fark ediyorum. Veriyi görmeden, planlama yapmam. 15 Ekim'e dek bir sabretsin vatandaşlar. Ben bilerek acil icraatlara girişmemeyi tercih ediyorum. Eğitim uzun soluklu bir iş. Biz bir maraton koşuyoruz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk TRT Haber'de yeni dönem ile alakalı soruları cevaplıyor.

Selçuk şunları söyledi:

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

"Gerçekleştireceğimiz değişilik sistemin bütün bileşenlerine dönük. Yeni mezun olacak öğretmen adaylarımızın eğitiminin tekrar düzenlenmesi ve eski öğretmen okulu tarzında yönelmek söz konusu. Mevcut öğretmenlerimize bir fayda sağlamak. Öğretmenlerden şikayet ediliyor fakat öğretmen gerçekten çağın gerektirdiği yardımları alamıyor. Öğretmenlik kişinin kendi öğrenme aşamasıdır. Kendisi olgunlaşır, bu dönemde öğrencilere yararlı olur. Öğretmenimizin maddi manevi her türlü kalkınması için çaba sarf ediyorum. Tabiki öğretmenlerimiz bu eğitimlere dahil olduklarında hem serfitika hem de maddi olarak bazı katkılarının olması düşünülüyor."

LİSEDE SINAV SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Liseye geçişle alakalı bir kılavuz vardı. Bu kılavuza dayalı olarak sınav gerçekleştiriliyor. Bu kılavuzun tek sözcüğü bile değişirse sınav iptal edilir. Bizim bu kılavuza dokunma olanağımız olmadı. Yerleştirmelerde 90 bin kadar öğrencimiz açıkta kaldı. Hala 3 bin kadar bir yere yerleşemeyen öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimiz için yeni bir genelge duyurduk.

Bundan sonrasında benzer problemler çok büyük ölçüde olmayacak. Bizim yerleştirmeyle alakalı getirmek istediğimiz sistem, bu yerleştirmeyle herkes çok rahat yerleşecek. Bizim derslik sayımız net değil. 1 ayın içinde bütün dersliklerimizin QR kodlarını çıkarıyoruz. Kaç dersliğimiz olduğunu görme olanağımız olacak. Okullarımızdaki kontenjanları bulmaya çalıştığımız için vakit kaybettik. CBS ile bu rahatlayacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal