Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Matematik Dersi Alınmadan Bir Üst Sınıfa Geçmek Mümkün Değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. " dedi.

20.05.2019-18:35 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-19:11)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından liselerde uygulanacak yeni eğitim modeline yönelik paylaşımda bulundu.

"BU KADAR NET"  

Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğuna yönelik içeriklerin gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Selçuk, "Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa, nedenlerini konuşmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

MEB: MATEMATİK, HER ÖĞRENCİNİN ALMAK ZORUNDA OLDUĞU BİR DERSTİR  

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Ortaöğretim tasarımımızda matematik dersi 9, 10, ve 11. sınıflarda ortak ders grubundadır. Yani her öğrencinin almak zorunda olduğu bir derstir. Lise 12. sınıfta, matematik, disiplinler üstü kariyer dersi olarak yapılandırılmış ve matematik ağırlıklı dersler grubu başlığı açılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal