Milli Eğitim Bakanı Açıkladı; Örnek Eğitim Şehirleri Oluşturacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin '2023 Eğitim Vizyonu' ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da destekçisi olduğu yeni bir atılıma başlayacağını ifade ederek, 'Tüm Türkiye'ye örnek eğitim şehirleri oluşturacağız' dedi.

09.11.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-16:12)

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Kayseri'ye giden Bakan Selçuk, Kayseri'nin eğitim bakımından asla gözlerinin arkada kalmadığı illerin başında geldiğini ifade etti.

Şehrin eğitimde iyi vaziyette olduğunu belirten Selçuk, 'İyi durumda olması bizim için mühim. Fakat iyi ne demek, iyinin iyisi var. Kayseri, uluslararası standartlarda nerededir, öğretmen niteliği konusunda nerededir, bizim dünyayla yarışımızda nerededir, bu sorularımıza muhataplığı da söz konusudur' dedi.

Bakan Selçuk konuşmasına şöyle devam etti:

'Güzel hizmetlerin açılışını gerçekleştireceğiz bugün. Hayırseverlerin bu konudaki çalışmaları, bizim Türkiye'nin her bölgesinde Kayseri'yi örnek vermemize neden oluyor. Başka illerde Kayseri'yi örnek verince 'Onlar zengin' diyorlar, ben de diyorum ki onların gönlü zengin, parası olan yapmaz hayır, gönlü zengin olan yapar. Bizim tüm ülkeden beklentimiz bu. Türkiye, 2023 Eğitim Vizyonu ile inşallah eğitimde, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstericiliğinde, liderliğinde yeni bir atılıma imza atacak. Bu atılımla birlikte de Türkiye'nin dünyayla rekabeti, sürdürülebilir kalkınmaya olan hizmeti konusunda yeni ufuklar açılacak diye düşünüyoruz. Bu bakımdan elimizden gelen çabayı hep beraber göstereceğiz. Ben buna derinden inanıyorum. Kayseri gibi illerin öncülüğünde tüm ülkeye örnek eğitim şehirleri oluşturacağız.'

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal