Meslek Okullarında Sanal Gerçeklik

TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi'nde Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Mükemmeliyet Merkezi açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

14.01.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-15:46) Meslek Okullarında Sanal Gerçeklik

 

TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi'nde Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Mükemmeliyet Merkezi açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açılış konuşmasında Sanal Gerçeklik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Dünyanın yeni bir çağa hazırlandığını, bu yeni çağın biyolojik olanın, dijital olanla aynı bedende yer alacağı bir dönem olacağını bildirdi.Bugünkü ilkokul çocuklarının ileride "Siz bizi neye hazırladınız?" sorusunu kendilerine soracağını dile getiren Selçuk, bu nedenle çocukları yeni çağa hazır hale getirme mükellefiyetlerinin bulunduğunu vurguladı".

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimde yapmaya çalıştıkları atılımın bir dünya hikayesine eşlik etmekle ilgili olduğunun altını çizdi.
Bakanlık olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde hummalı bir çalışmanın içinde bulunduklarına dikkati çeken Selçuk, özellikle meslek liselerinde yeni bir dönemin başladığını dile getirdi. Selçuk, "Bu yeni dönem, artık mazeretleri, şikayetleri bir kenara bırakıp çözümler üzerinde konuşma dönemi". değerlendirmesini yaptı.

Selçuk, şöyle konuştu: "Türkiye'nin ihtiyacı olan alan neyse onun okulu ve teknolojisi bu sistemin içindedir. Eğer okullarımızda bu sistem ya da teknolojiler yoksa o zaman fabrikalar, imalathaneler bizim okullarımızdır ve biz oralarda bu işi rahatlıkla yürütebiliriz. Bunun için esnek bir mevzuata ihtiyacımız var. Bunun için pratik bir bakış açısına ihtiyacımız var. TOBB'la beraber bu bakış açısını son derece işlevsel bir şekilde yürütüyoruz, kahve içerken bütün problemlerimizi çözüyoruz. Dolayısıyla 30 yıl beklemeye gerek yok".

Selçuk, çalışmalardaki desteği için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mütevelli Heyet Başkan Vekili Faik Yavuz da TOBB ETÜ'nün Türk iş dünyasının özgür düşünen, teknoloji ve icat üreten yeni bir nesli kazandırma projesi olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz bir yıllık iş tecrübesiyle mezun oluyor, geliştirdikleri Türkiye'nin ilk yerli dronu'yla tam 1 milyon liralık ön satış yaptılar. Geliştirdiği 3 boyutlu görüntü aktarım teknolojisiyle Microsoft'la yarışan, Nokia'ya teknoloji ihraç eden firmalarımız var." dedi.
Faik Yavuz Geleceğin eğitim programları burada tasarlanacak. Teknolojinin daha verimli kullanımı için artırılmış, sanal ve karma gerçeklik üzerine yazılımlar geliştirilecek. Her yaş grubu ve farklı disiplinlere uygun eğitim içerikleri hazırlanacak ve güvenli deneyim alanları tasarlanacak." dedi.

Yavuz, kısa sürede liselerde, mesleki ve teknik eğitim ile ön lisans ve lisans programlarında, burada üretilen yazılım ve programların kullanılacağını bildirerek, "Meslek lisesindeki bir öğrenci motorun parçalarının, nasıl çalıştığını, nasıl sökülüp takıldığını gerçek motorun yanındaymış gibi, bu sistemle öğrenebilecek. Medikal, sağlık, ulaşım, üretim, savunma ve uzay teknolojileri, coğrafi bilgi sistemleri gibi alanlarda yerel yazılımlar Türkçe olacak. Böylece dünyada, sanal ve artırılmış gerçeklikle ilgili kendi ana dilinde içerik üreten, 5. ülke olacağız". 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal