MEB'den Sınıf Geçme ve Yaz Okulu Kararı

MEB, sınıf geçme ile yaz okuluyla alakalı yeni kararlar verdi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılmasına karar verdi. Bakanlıktan 81 şehre 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sene sonu iş ve işlemleriyle ilgili bildiri gönderildi.

10.06.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-17:02) MEB'den Sınıf Geçme ve Yaz Okulu Kararı

MEB, sınıf geçme ile yaz okuluyla alakalı yeni kararlar verdi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılmasına karar verdi. Bakanlıktan 81 şehre 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sene sonu iş ve işlemleriyle ilgili bildiri gönderildi. Bildiride, daha önce 19 Haziran tarihine kadar açık olan okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilgili yeni gelişme yer aldı.

Bu kapsamda eylülde ilkokula başlayacak fakat ana sınıfına gitmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları için yaz okulları açılabilecek. Bunun yanı sıra okul öncesi eğitime devam etmiş çocuklar için ise yaz kulüpleri oluşturulacak.

2019-2020 eğitim ve öğretim senesinin ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgelerine elektronik ortamdan erişim sağlayabilecekler.

BİRİNCİ DÖNEM NOTU OLMAYAN ÖĞRENCİLERLE ALAKALI DÜZENLEME

MEB'in resmi yazısında coronavirüs salgını sebebiyle ikinci dönem yüz yüze eğitim öğretimin yapılamaması sebebiyle öğrencilerin sınıf geçme işlemleriyle ilgili bilgiler de yer aldı.

Bu kapsamda, mevzuat düzenlemesiyle birinci dönem puanı olan ilkokul ile ortaokul öğrencilerinin puanlarının sınıf geçme puanının altında olup olmamasına bakılmadan bir üst sınıfa geçmelerine olanak sağlandı.

Fakat alakalı kanun gereği yurt dışında olan, sağlık durumu benzeri sebeplerle birinci dönem notu olmayan öğrencilerin sınıf geçme durumlarıyla ilgili de düzenlemeye gidildi.

Bu düzenlemeye göre, mazeretleri sebebiyle birinci dönem puanı olmayan öğrencilere eğitim aldıkları eğitim ve öğretim senesinin derslerden ikinci dönem sonunda sınav yapılamayacağından bu öğrenciler de sınıflarını geçmiş kabul edilecek.

Velilerin yazılı istek yapmaları durumunda bu öğrencilerin de sınıf tekrarı yapabilmelerine olanak sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal