MEB'den Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ek ders açıklaması yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Öğretmenler, 16-20 Mart'ta meslekle ilgili çalışmalarını yapmış sayılarak karşılığında haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandırılacak." denildi.

13.03.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-16:58) MEB'den Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Açıklaması

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok yerine yayılan coronavirüs salgını etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde de virüsün görülmesinden sonra tedbirler artırıldı. Bu kapsamda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen heyet coronavirüse karşı alınacak önlemleri konuştu. Toplantının ardından eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

"ÖĞRETMENLER MESLEKLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINI YAPMIŞ SAYILACAKLAR"

Milli Eğitim Bakanlığı, "Öğretmenler, 16-20 Mart'ta meslekle ilgili çalışmalarını yapmış sayılarak karşılığında haftada 15 saat ek ders ücretinden yararlandırılacak" açıklamasında bulundu.

MEB tarafından okullara gönderilen bildirgede; MEB Yönetici ve öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda, "Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışına sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir." denildi.

Aynı genelgede, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun kararında da "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğilim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerle öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar" hükmü yer aldığı belirtildi.

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARINA ERTELEME

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak olan açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal