MEB Tarafından "Hasan Polatkan" Ortaokulu'na Kalite Yönetim Sertifikası

Ankara Etimesgut Hasan Polatkan Ortaokulu'na Kalite Yönetim Sistemi sertifikası.

23.01.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-16:13) MEB Tarafından "Hasan Polatkan" Ortaokulu'na Kalite Yönetim Sertifikası


Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda sağlık ve can güvenliğine yönelik risklerin önlenmesi adına yapılan proje ile uygulanan ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardının ardından kapsama alınan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı belgelendirme faaliyetleri ilk sonucunu Ankara Etimesgut Hasan Polatkan Ortaokulu'ndan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde eğitim ortamı ve öğrenme süreçlerine ilişkin okullarda, sağlık ve güvenlik başta olmak üzere ulusal ve uluslararası standartlara dayalı yönetim sistemlerinin okul ve kurumlarımızda yaygınlaştırılması sağlanmaktadır.
Hasan Polatkan Ortaokulu yönetim süreçlerinin eğitim öğretim becerilerine yansıması, veli memnuniyeti, veriye dayalı karar mekanizmaları, çalışan memnuniyeti, öğrencilerin başarısı, paydaşların okul yönetimi süreçlerine katılımı gibi pekçok faktörden geçer not alarak, 2 yıllık çalışmalarının karşılığı olan belgeyi aldı.
İlk Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Genel Müdür İsmail Çolak tarafından okul müdürü Cenk Çakır'a verildi.

 

ISO 45001 Nedir?

İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının sağlanması için tasarlanmıştır.

ISO 9001 Nedir?

Şirketlere, müşteri hizmetleri ve teslimat imkanları konusunda mükemmelliğe ulaşmayı sağlarken aynı zamanda ürünlerine ilişkin yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılamalarına yardımcı olmaktır. Bu standart, performansı artırmak için bir organizasyonun tamamında veya belirli bir alanda, tesiste veya departmanda kullanılabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal