MEB Görevde Yükselme

MEB görevde yükselme yönetmeliği 2018? MEB görevde yükselme sınavı 2018? MEB görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

24.05.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-17:18) MEB Görevde Yükselme

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu değişiklik yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı hususunda önemli açıklamalar yaptı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'n un açıklamaları ve değişen yönetmeliğe göre 4 senelik çalışma zamanı 3 seneye başarılı olmak için alınacak puan ise 70'den 60'a indirildi.

Bildiğiniz gibi Resmi Gazete'nin 13 Ocak sayısında Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları Görevde Yükselme Sınavı yönetmeliğinde değişiklik olmasına dair yönetmelik duyurusu yaptı. Açıklanan yönetmelik konusunda Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu bir duyuru yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdür Hamza Aydoğdu'nun konuşmalarına göre talep edilen 4 senelik çalışma koşulu 3 seneye düştü. Bununla birlikte yazılı sınavda 70 puan başarılı kabul ediliyordu. Bu puan 60'a indirildi. Şef, memur, hizmetli ve benzeri kadrolarda vazife alanaların iller arası yer değiştirmeleri açsından daha önce oldukları yerde aranan 5 sene vazife alma şartı 3 seneye indirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun söylediklerine göre il içi yer değiştirmelerinin hesabında dikkate alınan 31 Mayıs tarihi de, 30 Eylül olarak değiştirilmiştir.

ÇALIŞMA SÜRESİ 3 YIL OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında "Görevde Yükselme Yönetmeliği hayata geçti; hayırlı olsun. Yönetmeliğin getirilerini ifade etmek istiyorum. 1-“Görevde yükselme sınavı” ve “Unvan değişikliği sınavı” kalıpları genel yönetmeliğe uygun olarak tekrar yaızldı. Şube Müdürlüğü için görevde yükselme sınavına katılacaklar içinde yer alan şef kadrosunda vazife alanlar açısından daha önce bu kadroda talep edilen 4 senelik çalışma zamanı 3 sene olarak tespit edildi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal