MEB 18 Bin Öğretmene Eğitim Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bu yıl 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öğretmeni, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi aldı.

25.12.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-11:54) MEB 18 Bin Öğretmene Eğitim Verdi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bu yıl için başlangıçta 8 bin 400 öğretmenin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almasını planladıklarını belirterek, yeni iş birlikleri ile bu sayıyı 10 bine çıkardıklarını açıkladı.

Bu hedefe 2019'un ilk 8 ayında ulaşınca bu yıl işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alacak öğretmen sayısını 15 bin olarak revize ettiklerini belirten Özer, konuyla alakalı olarak şunları söyledi:

"Düzenlediğimiz merkezi ve mahalli eğitimlerde bu yıl toplam 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öğretmeni, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. Böylece 2019 yılında öğretmen eğitimiyle ilgili koyduğumuz hedefin de üzerine çıktık.

Bu kapsamda bir yılda mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmenlerinin yüzde 35'i işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almış oldu. Bunun yanında işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı 2018 yılına göre 7 kat arttı."

Eğitimler Sektörlerle İş Birliği İçinde Gerçekleştirildi

Mesleki ve teknik eğitim alanında çok güçlü iş birlikleri kurduklarının ve bunun meyvelerini kısa sürede almaya başladıklarını anlatan Özer, "2019 yılında 18 bin öğretmenimize verdiğimiz işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerinin yüzde 95'ini sektörlerle kurduğumuz işbirlikleri sayesinde verdik.

Bu sonuç mesleki ve teknik eğitimde sektörlerle kurulan güçlü iş birliklerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal