LGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Liselere yerleştirme tercihleri 1 – 12 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Tercih sürecinin sonlanmasıyla beraber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise yerleştirme işlemi başladı. Peki, LGS tercih sonuçları açıklandı mı? İşte lise yerleştirme sonuçlarına ilişkin detaylar…

17.07.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-12:48) LGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS TERCİH (LİSE YERLEŞTİRME) SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) doğrultusundaki merkezi sınav, 1 Haziran'da yapıldı.

8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılan sınav, iki bölüm şeklinde ve aynı gün uygulandı. Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sonuçlar sınavdan 3 hafta sonra 24 Haziran günü açıklandı.

Sonuçların açıklandığı tarihten bir hafta sonra ise yani 1 Temmuz’da tercihler yapılmaya başlandı. 12 Temmuz tarihinde ise tercih işlemi sona erdi. LGS tercih sonuçları ise 22 Temmuz günü açıklanacak.

LİSE YERLEŞTİRME İŞLEMİ

2018–2019 eğitim ve öğretim senesinde ortaokul ya da imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri kapsamında; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

Yerleştirme yapılacak okullar https://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal