LGS Tercihleri Başladı! LGS Tercihi Nasıl Yapılır?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS tercihleri alınmaya başladı. 13 Temmuz'a kadar sürecek olan tercihler e-okul yada son mezun olunan okuldan yapılabilecek.

02.07.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-09:09) LGS Tercihleri Başladı! LGS Tercihi Nasıl Yapılır?

LGS tercihleri başladı! Bir milyon civarı öğrenciyi alakadar eden LGS tercih işlemlerine bugünden itibaren başlandı. LGS tercih işlemleri 13 Temmuz'a dek sürecek. LGS tercih işlemleri E-okul platformu üstünden yapılabilecek. Ayrıca adaylar mezun oldukları okullardan da tercihlerini gerçekleştirebilecek.

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, liselere geçiş tercihleri 2 Temmuz Pazartesi günü başladı. Tercih işlemleri 13 Temmuz'a dek devam edecek! Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç kategoride tercih yapacak. Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki kategoride tercihleri yapacak

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığın tarafından (MEB) liselere geçiş tercihleri bugünden itibaren 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye dek yapılabilecek. Tercih işlemi, "https://e-okul.meb.gov.tr" internet sayfasından yapılabileceği gibi öğrencinin bitirdiği olduğu okuldan veya herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek. Gerçekleştirilen tercihler mutlaka alakalı ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Özel liselere kayıt işlemleri ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların kayıtları 13 Temmuz'da bitirilecek.

Bakanlık bugün tercih dönemini başlatacak, aynı zamanda tercihlere asıl kontenjan tablolarını da açıklayacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da duyurulacak. Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de gerçekleştirilecek. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül'de okul ve kurumlarca yapılacak.

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci kabul eden fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler kapsamında merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal