LGS Tercih Kılavuzunda İlginç Ayrıntı

LGS'de tercih dönemi başlamışken ortaya çıkan bir bilgi kafaları karıştırdı. Tercih kılavuzunda yazan bilgiye göre tercihlerinde imam hatip lisesi yazmayan öğrenci nitelikli okul olarak adlandırılan okulları tercih edemeyecek.

02.07.2018-11:37 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-11:53)

Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarının duyurulmasının sonrasında 1 milyon öğrencinin tercih dönemi başladı. Okul tercihlerini 2-13 Temmuz günleri içinde gerçekleştirecek öğrenciler, 5 tercihten birine imam hatip lisesini yazmak mecburiyetinde.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine gelen ve bu sene ilk defa yapılan Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) 1 milyon öğrenci yarıştı. 2 Haziran'da gerçekleştirilen iki oturumlu sınav öğrenciler için zor geçerken, özellikle matematik sorularının zor olması on binlerce öğrencinin puanını aşağı düşürdü.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, sınav öncesi başlayan belirsizlik ortamı sınav sonunda da devam ediyor. MEB, LGS'den önce yapması lazım olan ikazları sınav ardından gecikmeli duyurdupu 'LGS tercih kılavuzunda' yaptı. Adayların 2 Temmuz ile 13 Temmuz tarihleri içinde okul tercihlerini yapması lazım olduğu açıklandı.

'Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması' işlemleri e-Okul üstünden ve ortaokul müdürlükleri üstünden başlatıldı. Kılavuzda yer alan birtakım ayrıntılar ise dikkat çekti.

'İMAM HATİP VE MESLEK LİSESİ TERCİHİ YAPILMAZSA NİTELİKLİ OKUL EKRANI AÇILMAYACAK'

Kılavuzda; LGS'de derecelik alan ve ilk 120 bine giren öğrencilerin de imam hatip lisesi ve meslek lisesi tercihi yapmaları mecburi hale geldiği bildirildi.

5 tercih hakkı olan fakat imam hatip lisesi tercihi yazmayan öğrencinin, nitelikli okul olarak isimlendirilen ve sınavla öğrenci kabul eden okulların ekranı açılmayacağı yazıldı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal