LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ortaokul öğrencilerinin heyecanlı bekleyişi bugün sona eriyor. LGS sınav sonuçları bugün açıklanacak. İşte sınav sonuçları ile alakalı tüm detaylar.

26.06.2018-08:59 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-09:02) LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Liseye Geçişte bu sene ilk defa apılan LGS için artık sonuçların duyurulacağı tarih geldi. Bugün meraklı bekleyiş bitiyor. Sonuçlar saat kaçta duyurulacak şimdilik resmi bir duyuru gerçekleşmedi. LGS sonuçları e-Okul ile öğrenilebilecek.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere geçişte yapılan merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi Twitter hesabı üstünden gerçekleştirilen duyuruda, sınavla öğrenci kabul edecek ortaöğretim kurumları merkezi sınavında ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın herhangi bir problem meydana gelmeden bitirildiği söylendi.

Duyuruda, liselere geçiş sınav sonuçlarının 26 Haziran'da erişime açılacağı açıklandı. Daha önce duyurulan kılavuzda sınav sonuçlarının 22 Haziran'da duyurulacağı bilgisi vardı.

Bakanlığın duyurusunda, Bursluluk Sınavı sonuçlarının ise 18 Temmuz'da duyurulacağı söylendi.

Merkezî Sınav sonuçları www.meb.gov.tr internet sayfasında açıklacaktır. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta ile yollanmayacaktır.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ

E-Okul sistemine giriş sağlamak için Öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası lazımdır. Veliler lazım olan bilgileri "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine yazdıktan sonra öğrencilerinin okul durumları ile alakalı tüm ayrıntılara erişmesi mümkün.

E-OKUL NOT SORGULAMA

E-Okul sisteminde en fazla gerçekleştirilen işlemlerden bir tanesi de öğrenci notunu öğrenme işlemidir. Veliler öğrencinin notlarına sisteme giriş yaparak erişebilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanızın ardından sol menüde olan "Not Bilgisi" kutucuğuna tıklanması lazımdır.

Not sorgulama işlemi, öğretmenlerin sisteme yazmış olduğu notlar kapsamında gerçekleştirilebilmektedir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal