LGS Ne Zaman?

LGS sınavına sayılı günler kaldı. Sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri sınava çok az bir zaman kalan şu günlerde son tekrarlarını yapıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ile alakalı bir açıklama yaptı. LGS ne zaman olacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınacak? İşte detaylar...

18.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-15:28) LGS Ne Zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla LGS ve YKS sınav günlerinde sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı.

LGS sınav giriş belgeleri geride bıraktığımız günlerde yayımlandı. LGS'ye sayılı günler kala öğrencilerin gündeminde sınav giriş belgesi ve sınav zamanıyla alakalı ayrıntılar yer alıyor. Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamasında sınavlarla alakalı konudan bahsetti. İşte LGS sınav giriş belgeleriyle alakalı detaylar...

LGS NE ZAMAN?

LGS 20 Haziran'da yapılacak. Birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI

Virüs ile temas eden öğrenci doktor izniyle sınava giriş yapabilir.

Ayrıca sınava giriş yapacak hasta öğrencilere ayrı binalarda sınav yapılacak.

LGS GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

LGS'nin giriş bilgileri paylaşıldı. Öğrenciler, sınav yeri, bina, salon ile sıra bilgilerine bakanlığın '//www.meb.gov.tr/' internet sitesi ve e-Okul'dan erişebilecek.

Bakan Selçuk sınav giriş belgeleriyle alakalı şu açıklamada bulunmuştu:

"Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok. Üçüncüsü de, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin coronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal