KPSS Sınav Tarihi Değişti!

Coronavirüs salgını nedeniyle sınav tarihlerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Düzenlemeler sonrası daha önce 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan KPSS Alan Bilgisi Sınavı, YKS ile çakıştı. Yapılan son düzenleme kapsamında KPSS sınav tarihlerinde değişiklik yaşandı.

27.03.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-12:06) KPSS Sınav Tarihi Değişti!

Coronavirüs salgını nedeniyle önceden yapılması planlanan birçok program ertelendi ya da iptal edildi. Bu durum sınav tarihlerini de etkiledi. Daha önce 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılması planlan KPSS Alan Bilgisi Sınavı, yapılan yeni düzenleme sonrası YSK ile çakıştı. Bu gelişmenin ardından KPSS Alan Bilgisi Sınavının tarihinde değişikliğe gidildi. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı açıklamada, "Sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, MEB'in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak." dedi.

Bu kapsamda; KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül'de, Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos'ta, KPSS Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri 6 Eylül'de, Alan Bilgisi 12-13 Eylül'de, ÖABT de 20 Eylül'de yapılacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal