KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Başvuruları Yarın Başlayacak

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik başvuru işlemleri yarın başlayacak ve 15 Mayıs günü sona erecek.

02.05.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-17:41)

Yarın başlayacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları için son gün 15 Mayıs.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri doğrultusunda KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları yapılacak.

Bu çerçevede 2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz'da KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz'da, KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvurları 3-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav ücretini ödeme işlemleri ise 16 Mayıs'ta bitecek.

GEÇ BAŞVURU TARİHİ

Sınavlar için geç başvuru işlemi 28 Mayıs günü yapılabilecek.

Sınava girmek isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin "https://www.osym.gov.tr" internet adresi aracılığıyla ulaşabilecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal