Konya'da 4'üncü Ulusal Bilim Kampı

İlk olarak Samsunda başlayan 'Ulusal Bilim Kampı'projesi daha sonra İstanbul ve Bursa'nın ev sahipliği ile devam etmişti.

28.01.2020-21:12 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-21:09) Konya'da 4'üncü Ulusal Bilim Kampı


İlk olarak Samsunda başlayan 'Ulusal Bilim Kampı'projesi daha sonra İstanbul ve Bursa'nın ev sahipliği ile devam etmişti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan 'Ulusal Bilim Kampına' 11-14 Şubat tarihlerinde Konya ev sahipliği yapacak.
Kamp, Meram Fen Lisesi’nin koordinesinde gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan kampta ödül töreni 1-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek ve ödül olarak 50 bin lira verilecek.

Ulusal Bilim Kampında;

Mikro ve Nanoteknoloji

İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi

Eğitimde Dijitalleşme konularında Necmettin Erbakan Üniversitesi Yerleşkesinde eğitimler verilecektir.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kamp ile ilgili şunları söyledi:

"Kampa katılacak öğrenciler mikro ve nanoteknoloji, ileri robotik sistemler ve mekatronik, moleküler biyoloji ve genetik, yenilikçi gıda işleme teknolojileri ve gıda biyoteknolojisi, eğitimde dijitalleşme konularında eğitimler alarak yeteneklerini sergileyecek. Projeyle öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerinin geliştirilmesi ve bilimsel çalışmalara teşvik edilmeleri amaçlanıyor. Eğitim sonrasında öğrencilerin hazırlayacağı projeler ise 'Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu' tarafından değerlendirilecek."

Bilim Kampının Amacı

Öğrencilerimize bilimi sevdirerek; gözlem, keşif, sorgulama, hipotezi test etme, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmeleri,

Elde edilen becerileri kullanarak farklı disiplinlerin yöntem ve uygulamalarını tanımaları; atölye çalışmaları ile gündelik hayattaki sorunların bilimsel yöntemlerle çözülebileceğinin farkına varmaları,

Proje okulları arasındaki iletişim ve etkileşimi arttırmak, onların yenilikçi ve girişimci bir ruh ile hareket etmelerine katkıda bulunulması, amaçlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal