İstanbul Aydın Üniversitesi Başarıyı Bursla Ödüllendiriyor

Yeni burs programını ve kontenjanlarını belirleyen İstanbul Aydın Üniversitesi, her 100 öğrenciden 86’sını verdiği burslarla başarılı öğrenciyi desteklemeye devam ediyor.

29.04.2019-22:27 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-22:20)

Geçtiğimiz hafta biten LYS Sınavlarının ardından, üniversite adaylarını sıkı bir tercih dönemi bekliyor. 3 bin 500’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 39 bin öğrenciyle Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi konumunda olan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında üniversiteye girecek yeni adaylar için yeni burs programını ve kontenjanlarını belirledi.

ÖĞRENCİLER BURS VE EĞİTİMLERLE DESTEKLENİYOR

Öğrencilerinin yüzde 86’sına burs veren İstanbul Aydın Üniversitesi, yükseköğretime geçiş yapacak öğrenciler için kapıları sonuna kadar açmış durumda. Öğrencilere bilimsel ve akademik çalışma yapma imkanı sunan İAÜ, başarılı öğrencileri motive etmek, eğitim yaşantılarında onlara katkı sunmak için burs ve eğitimlerle destekliyor. Tıptan diş hekimliğine, eğitimden güzel sanatlara, hukuktan iktisat alanına, mimarlıktan mühendisliğe, uygulamalı bilimlerden yabancı dillere kadar tüm lisans, önlisans bölümü ve programında eğitim görenler için farklı burs desteklerinin yanı sıra, eğitim desteği, ücretsiz yabancı dil kursu gibi birçok imkanı da öğrencilere sunuyor.

AYLIK 4 BİN TL'YE KADAR BURS

İstanbul Aydın Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde eğitim almak isteyen öğrenciler için hayatlarını kolaylaştıracak bir burs programı oluşturmuş durumda. Geçtiğimiz yıl eğitime başlayan İAÜ Tıp Fakültesi, tam burslu olarak yerleşen MF-3 puan türünde ilk 1.000’deki öğrenciler için aylık 4 bin TL, ilk 2.000’deki öğrenciler için aylık 3 bin TL, ilk 3.000’deki öğrenciler için ise aylık 2 bin TL eğitim desteğinin yanında ücretsiz İngilizce Hazırlık eğitimi imkanı sunuyor. Ayrıca Tıp Fakültesi’ne yüzde 50 veya yüzde 25 burslu yerleşen öğrencilere de sınavdaki başarı sıralarına göre eğitim yardımı yapıyor.

BURS, MOTİVASTON İÇİN ÖNEMLİ

İstanbul Aydın Üniversitesi, eğitim altyapısı, öğretim kadrosu, laboratuvarlar ve eğitim destekleri açısından büyük ayrıcalıklar sunuyor. Bir tıp fakültesinin verimli olabilmesi için ilk şart öğrenci kalitesidir. İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi, başarılı öğrenci sayısını üst seviyede tutmuş ve kaliteyi sağlamış bir fakülte olduğunu ispatlıyor. Dolayısıyla İAÜ Tıp Fakültesi, başarılı olan ve dereceye girmiş öğrencilere katkı bursu sağlaması, onların konuya motivasyonu açısından önemlidir. Burs alan öğrencilerin gösterdiği başarılı performans, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından öğrencilere verilen desteğin ne denli isabetli olduğu ve yerini bulduğu anlamı da taşıyor.

Tıp Fakültesi Bursu
MF-3 puan türünden tıp fakültesini kazanan ilk 10 bin içindeki öğrencilere tam burs ve aylık 1.000 TL ile 4.000 TL’ye kadar eğitim desteği veriliyor.

Onur Bursu
İstanbul Aydın Üniversitesi, lisans programlarından Dil Puanı ile öğrenci alan bölümlerin dışındakilerden birini ilk üç sırada tercih eden ve ÖSYM tarafından yerleştirilen ve öğrenimini İAÜ’de sürdüren öğrencilere veriliyor.

Tercih Bursu
İAÜ’nün birçok önlisans ve lisans bölümlerini birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü veya beşinci sırada tercih ederek ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sonucu yerleşen öğrencilere veriliyor.

Eğitime Destek Bursu
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarının çocuklarına, şehit ve gazi çocukları ve kardeşlerine, terör şehidi çocuk ve kardeşlere, üniversitede okuyan kardeş öğrencilere veriliyor.

Üstün Başarı Bursu
Eğitim aldığı bölümde ilk üçe giren öğrencilere bir sonraki akademik yıl için ‘Üstün Başarı Bursu’ veriliyor.

Sporda Başarı Bursu
Ulusal ve uluslararası yarışmalarda altın madalya alan ve Milli Sporcu olan öğrencilere veriliyor.

Teşvik Bursu
TÜBİTAK’ça tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alanlarda İAÜ bölüm/programlarını tercih eden öğrencilere veriliyor.

Okul Birinciliği Bursu
Lise ve dengi okulları birincilikle bitiren ve birçok İAÜ bölüm/programlarını ilk beş sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere, öğrenim sürelerince yüzde 30 ‘Okul Birinciliği Bursu’ veriliyor.

Kurucu Vakıf Bursu
Öğrenim durumu ve ödeme güçlükleri göz önünde bulundurularak kurucu vakfın belirleyeceği sayıda ve miktarda veriliyor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal