İnşaat Mühendisi Ne Yapar?

İnşaat mühendisi ne iş yapar? İnşaat mühendisi çizim yapar mı? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik?

05.05.2018-17:42 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-17:35) İnşaat Mühendisi Ne Yapar?

İnşaat Mühendisi nedir?

Bina, karayolu, köprü, baraj gibi yapılar başta olmak üzere bir çok alanda tekniğe uygun ve en az masraflı şekilde tasarlayan ve yapım aşamasını idare eden nitelikli personeldir.

İnşaat Mühendisi ne iş yapar?

Her yapının farklı bölümleri olmakla birlikte istenilen yapının öncelikle planını yaparlar. Yapının yapılacağı arazinin uygun olup olmadığını kontrol eder. Proje için lazım olan yapım malzemelerin ve donanımların hesabını yapar. İnşaatın değişik bakış açılarından görünümlerini çizer. Gerçekleştirilen projede değişiklik yapabilir yada hataları giderebilir. Proje için insan gücünü temin eder ve şantiye alanı yaptırır. Personelin iş güvenliğini sağlar.

İnşaat Mühendisi nasıl olunur?

Öncelikle üniversite giriş sınavları olan YGS ve LYS sınavlarında iyi neticeler elde edip alakalı üniversitenin İnşaat Mühendisliği MF-4 puanını elde etmelisiniz.

İnşaat Mühendisi kişisel özellikleri nedir?

İnşaat Mühendisi olan kişi sayısal zekaya sahip olmalıdır. Kişi sayılarla hesap yaparken hızlı olmalıdır. Özellikle şekiller içinde ilişkileri iyi sağlayabilmelidir. Sorumluluk sahibi yapılı olmalıdır. Dikkatli olmakla birlikte idarecilik özelliklerine de sahip olmalıdır. İnsan ilişkilerinde iyi ve başarılı olmalıdır.

İnşaat Mühendisi dersleri ve eğitim süresi nasıldır?

İnşaat Mühendisliği bölümünün eğitim süresi 4 senedir. Eğer yabancı dil yapmak isteyen kişiler olursa hazırlıkla birikte 5 sene eğitim alabilirler. Mühendisliğin ilk senesi temel derslerin yanında giriş seviyesi inşaat alanında eğitimler verilmektedir. Sonra ki seneler bütünüyle inşaat, tasarım ve malzeme ile alakalı hususlarda eğitim verilmektedir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal