İlkokulu Erteleme İşlemleri İçin Sağlık Raporu Zorunluluğu Kaldırılıyor

İlkokula başlama yaşını 66 aydan 69 aya yükselten kanun teklifinin yasalaşması durumunda, ilkokula kayıt erteleme için istenen sağlık raporu zorunluluğu kaldırılacak ve kayıt erteleme işlemleri daha da kolaylaştırılacak

18.06.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-14:26)

TBMM'ye sunulan teklifle 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 ay olarak tekrardan düzenleniyor.

 

KAYIT ERTELEMEYE KOLAYLIK GELİYOR  

Kayıt erteleme için talep edilen sağlık raporu zorunluluğunun kalkmasıyla birlikte kayıt erteleme işlemleri de kolaylaştırılacak.

Yeni teklifin kanunlaşmasıyla kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar, ilkokula başlayacak. Eylül ayı sonu itibarıyla 66, 67 ve 68 aylık çocuklar velilerinin yazılı beyanıyla ilkokula kayır olabilecek.

Kayıt hakkı tanınan çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanlar, velilerinin yazılı talebiyle ilkokula kaydını bir sene erteleyebilecek ve okul öncesi eğitim programlarına yönlendirilecek.

Bu düzenlemeyle birlikte ilkokula başlama yaşında Eylül sonu itibarıyla 69 olarak belirlenen dönem, Aralık ayı sonu itibarıyla 72 aya karşılık gelecek. İlkokula başlama yaşı yaş bütünlüğü korunarak 6 yaşa göre düzenlenmiş olacak ve 6-7 yaş çağ nüfusu arasındaki yaş ayrımının net olarak yapılabilmesi sağlanacak.

Yasanın çıkması durumunda 60 aylık çocuklar, okul öncesi eğitime yönlendirilecek.

İlkokula başlama yaşına ilişkin yeni düzenlemenin, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal