İl İçi Yer Değiştirme

Öğretmenlerin il içi atam şartları? İl içi atama nedir? Öğretmen atam? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

23.05.2018-17:35 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-17:07) İl İçi Yer Değiştirme

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME İÇİN ŞARTLAR NELER OLACAK?

1- Mecburi çalışma zorunluluğu bulunmayan, mecburi çalışma zorunluluğunu bitiren, mecburi çalışma zorunlusu olanlar yada bu zorunluluktan muaf olan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti nedeniyle zorunlu çalışma zorunluluğu ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla yer aldıkları eğitim kurumunda en az 3 senelik çalışma zamanını bitirenler, il içinde yer değiştirme talebinde bulunabilecektir.

2- Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;

a) 1, 2 ve 3'üncü hizmet bölümlerindeki eğitim kurumlarında adaylık içinde olmak üzere 3 sene vazife alanlar,

b) 4, 5 ve 6'ncı hizmet bölümlerindeki eğitim kurumlarında vazife alanlar yer aldıkları eğitim kurumunda 3 senelik çalışma zamanını bitirenler,


c) 1, 2 ve 3 üncü hizmet bölümlerindeki eğitim kurumlarında vazife alanlardan başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış bulunanlar 3 senelik çalışma zamanı şartı olmadan, arzu etmeleri durumunda, il içinde zorunlu çalışma zorunluluğu öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunabilecektir.

3-Zorunlu çalışma zorunlusu öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla mecburi çalışma zorunluluğu bitirecek olanlar talep etmelerdi durumunda il içinde 1, 2 ve 3'üncü hizmet bölümlerindeki eğitim kurumlarına yer değişikliği talebinde bulunabilecektir.

4- Üç senelik sürenin hesabında öğretmenin;

a) Kadrosunun yer aldığı eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen yada asker öğretmen olarak tamamladığı zamanlar dâhil, fiilen öğretmen olarak vazife aldığı zamanlar ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere veya eğitim kurumu idarecisi olarak vazife aldığı zamanlar,

b) Hizmetin gereği olarak il içinde yada iller arasında yer değişikliği gerçekleştirilenlerden yargı kararı uyarınca eski vazife yerine iade edilenlerin eski ve yeni vazife yerlerindeki hizmet zamanları,

c) Vazifeli bulundukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapatılması, eğitim kurumunda norm kadro artığı olmaları yada hizmetin gereği ve farklı sebeplere bağlı olarak idari tasarrufla talpeleri kapsamında veya resen vazife yerleri değiştirilen öğretmenlerin yer aldıkları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet zamanları beraber değerlendirilecektir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal