İkinci Eğitim Öğretim Dönemi Başladı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ‘Okul Sütü’ dağıtımı dolayısıyla Çankaya'daki Muazzez Karaçay İlkokulu'nda düzenlenen programa katıldı.

05.02.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 05.02.2018-17:42) İkinci Eğitim Öğretim Dönemi Başladı!

Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan ‘Okul Sütü Programı’nın sürdürülmesi konusunda velilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Yılmaz, "İmkânlar el verdiği ölçüde ‘Okul Sütü Programı’nı hem devam ettireceğiz, hem de genişleyeceğiz. Bu program 2011-2012 yılında o zaman başbakanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatıldı. Bu programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılına yeni bir heyecanla başladıklarını belirten Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu yarı yılda, bir önceki yarı yılda olduğu gibi öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim vermek için çalışıyoruz. Bunun için gerekli yeni öğretmenleri, yeni derslikleri, yeni eğitim teknolojilerini, yeni öğretim programlarını eğitim ailemizin hizmetine sunuyoruz. Kaliteli bir eğitim alacak öğrencilerimizin de bu eğitim için hazır durumda bulunması gerekiyor. Öğrencileri sağlıklı bir şekilde okula devam etmeleri sisteminde sağlıklı ve başarılı bir şekilde işlemesini sağlayacak. Bugün uygulamasını başlatacağımız ‘Okul Sütü Programı’ çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yapılan çalışmalardan biri. Daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesillerle mümkün. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılmasını önemsiyoruz. Beslenme de hayatın diğer alanında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı öğrencilerimizin hayatta daha da çok başarılı olmalarını sağlar."

Sütün alternatifi bulunmayan tüketilebilecek en güzel gıdalardan biri olduğunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'nin süt ürünleri üretiminde Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada olduğunu belirtti.

Türkiye'de yılda yaklaşık 19 milyon ton süt üretildiğini, üretimdeki fazlalığa karşı süt tüketimin Avrupa Birliği’nin gerisinde olduğunu anlatan Yılmaz, "Okul Sütü Programının başladığı 2011-2012 eğitim öğretim yılında bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyar kutu süt öğrencilerimize dağıtıldı. Bu dönem pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Türkiye genelindeki resmi ve özel okullarda anaokulu, anasınıfı, uygulama sınıfı ve ilkokulda toplam 6 milyon öğrencimize yaklaşık 255 milyon paket süt dağıtımını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 7 yıllık uygulama sonunda öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz kutu süt miktarı 1 milyar 750 milyonun üzerine çıkacak" dedi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal