İcra Katipliği

İcra katipliği ve zabıt katipliği arasındaki fark? İcra katibi maaşı 2017? İcra katibi maaşları 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

22.05.2018-19:59 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-19:43) İcra Katipliği

Adliyelerde görev alan yazı işleri, icra, idari işler, bakanlık muhabere gibi işlerde vazifelendirilen, daha çok davalarda hakim karşısında yazı yazdığı zannedilen bu memurlar kendilerine verilen vazifeleri dahilinden onlarca işi gerçekleştiren adli personellerdir. Zabıt Katipleri Mahkeme ve Savcılık kurumlarında, İcra katipleri ise İcra Müdürlüklerinde görev alırlar iki kadro arasındaki en önemli fark budur. Maaş ve ücret durumları bakımından önemli farklar yoktur.

İcra katibi duruşmada vazife yapmayacağı için mesleği boyunca hızlı klavye kullanmasına ihtiyaç yoktur . İcra Katipleri Adalet Bakanlığı tarafından yerleştirilirler bu nedenden özlük dosyaları bakanlıkta olur, savcılık ve mahkeme katiplerinin özlük dosyaları adalet komisyonunda olur . Zabıt katipleri komisyon tarafından görevlendirilern memurlardır . İcra Katiplerinin bakanlık atamalı olduğu için sınavı komisyonlar tarafından olmamaktadır. İcra katibinin, vazife aldığı yer olan icra dairelerinin yoğunluğu nedeniyle iş yerlerinde rahat bir çalışma ortamı yoktur. Özellikle Ankara, İstanbul gibi milyonlarca dosyanın yer aldığı adliyelerde dosyaların içinde boğulmak , arşivde kaybolmak gayet normaldir. Avukat katipleri ile sık sık muhattap olmak mecburiyetinde olacak olan icra katipleri uzun sürede çok yıpranmaktadır. Bu aşamada verilebilecek en önemli öneri bizce büyük kentlerden uzak kalmak olacaktır.

İcra Katipleri Ne Kadar Maaş Alırlar ?

Yeni vazifeye başlayan bir icra katibi 2550 TL civarı maaş alır. Kesin rakam vermek yerine ortalama denmesinin nedeni lise, ön lisans, lisans mezunu arasındaki kazanç farklarıdır. Lisans mezunu orta öğretimden farklı olarak 100 tl alır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal