İBB'den LGS'ye Hazırlanan Öğrencilere Geleceğe İlk Adım Konferansları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrenciler için düzenlediği “Geleceğe İlk Adım Konferansları” sona erdi.

15.05.2019-23:09 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-22:59)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrenciler için düzenlediği “Geleceğe İlk Adım Konferansları” sona erdi. 2300 öğrencinin katıldığı konferanslarda öğrencilerin sınav sistemini tanımaları; ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri ve okulları tercih edebilmelerine katkı sağlanması amaçlandı.

ALANINDA UZMAN EĞİTMENLER VE AKADEMİSYENLER  

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 3 ay boyunca devam eden Geleceğe İlk Adım Konferansları sona erdi. Alanında uzman eğitmen ve akademisyenler tarafından verilen konferanslarda öğrencilerin hangi kriterler doğrultusunda lise seçiminde bulunabileceklerine dikkat çekildi.

LİSE SEÇİMİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI  

Konferanslara konuşmacı olarak katılan öğretim üyeleri, farklı müfredat ve alanlarda eğitim veren liselerin farklarını anlattılar. Öğrencilerin lise seçimi yaparken aslında meslek seçimi için de çok önemli bir adım attıkları ifade edilirken hiçbir mesleğin; hiçbir lisenin üniversitesinin ya da bölümün kötü olmadığı önemli olanın öğrencilerin mutlu olabilecekleri yöne doğru kendilerini yönlendirmeleri olduğu bildirildi.

2300 ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ KATILDI  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin farklı kültür merkezlerinde yaklaşık üç aydır süren Geleceğe İlk Adım Konferanslarında 15 okuldan 2300 ortaokul öğrencisi eğitim aldı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal