İAÜ Drama Ve Oyunculuk Bölümü'nün 'Baba' Oyununa İki Ödül Birden Layık Görüldü

İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü, Türkiye Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nden “En İyi Oyun” ve “En İyi Dekor” dallarında iki ödülle döndü.

29.04.2019-21:00 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-00:56)

İstanbul Aydın Üniversitesi; Kartal Belediyesi'nin ev sahipliğinde, ilki 2016 yılında gerçekleştirilen 2'nci Türkiye Üniversitelerarası Tiyatro Festivali'ne iki ödülle damgasını vurdu.

"EN İYİ OYUN" VE "EN İYİ DEKOR" ÖDÜLÜ

2-24 Mayıs tarihleri arasında Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 18 farklı üniversiteden tiyatro gruplarının 19 farklı oyunla katıldığı festivalde, Öğr. Gör. Ayşe Lebriz Berken liderliğindeki İAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü ekibi, 4'üncü sınıf mezuniyet projesi olan, August Strindberg'in yazdığı ve  Öğr. Gör. Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği ''Baba'' adlı oyunla, "En İyi Oyun" ve "En İyi Dekor" dallarında ödüle layık görüldü.

YAZARIN YAŞAMINDAN İZLER TAŞIYOR

Yazar Strindberg'in kendi yaşamöyküsünden hareketle kaleme aldığı "Baba" oyunu, evli bir çiftin karşılıklı çatışmasının adeta bir savaşa dönüşmesini ve trajik bir sona doğru sürüklenmesini anlatıyor. Oyun, evlilik içindeki kadının olumsuz ve uyumsuz davranışlarını öne çıkarıyor.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal