Hibrit Eğitim Nedir? Hibrit Ne Demek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni eğitim modeli açıklamaları üzerine hibrit eğitim merak konusu olmuştu. Hibrit eğitim nedir? Hibrit ne demek? İşte 2020-2021 eğitim öğretim döneminin nasıl geçeceğine dair detaylar...

30.09.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-16:49) Hibrit Eğitim Nedir? Hibrit Ne Demek?

Sağlık Bakanı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre 2020-2021 döneminde farklı bir eğitim uygulamasına geçilmesi bekleniyor. Bakan'ın yaptığı açıklamanın ardından önümüzdeki eğitim öğretim döneminde nasıl bir sistemin olacağı merak konusu olmuştu.

HİBRİT NE DEMEK?

Kısaca hibrit ‘İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması’ anlamına gelmektedir. Karışım sonucunda ortaya çıkan şey olarak da tanımlandırılabilir.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Pandemi sürecinde eğitim sisteminde alternatif bir model olarak gündeme gelen hibrit eğitim, geleneksel eğitim metodunun online eğitim sistemleri ile harmanlanması olarak tanımlanıyor. Kullanılan teknolojilere ek olarak farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak ifade ediliyor.

Harmanlanmış öğrenme ise geleneksel eğitimi desteklemek için teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak ayrıca yüz yüze ders vermesi olarak da anlaşılabilir.

Harmanlanmış öğrenmede, internet tabanlı öğrenim imkanı sayesinde öğrencilerin dilediği zamanda dilediği yerden çalışabilmesine imkan tanınır. Bununla birlikte de öğretmen ve öğrencilere yüz yüze öğrenme olanağı da sunar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal