Hemşirenin Görevleri

Hemşirenin görevleri ve sorumlulukları? Hemşirenin görevleri 2017? Hemşirenin görevleri maddeler halinde? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

22.05.2018-20:25 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-20:15) Hemşirenin Görevleri

HEMŞİRELİK

İnsanları, hastalıklardan korunma yolları hususunda bilgi veren, beden yada ruh sağlığının bozulması durumunda doktor tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını düzenleyen, denetleyen ve takip eden kişidir.

Görevleri;

-Hastayı kabul etmek ve muayeneye hazırlamak
-Hasta bakımını gerçekleştirirken, solunum, beslenme, boşaltım, hareket ve uygun pozisyon, uyku, dinlenme, uygun giyim, temizlik vb. temel insan gerenksinimlerine dikkat etmek ve uygulama yapmak,
-Acil durumlarda ilk yardım tedavisi uygulamak,
-Hasta için tavsiye edilen tedaviyi uygulamak, izlemek ve düzenli biçimde hastaya verilecek ilaçları temin etmek, enjeksiyon uygulamak, serum takmak, ameliyat yaralarını silmek, bandajlamak, tansiyon ve vücut ısısını ölçmek,
-Ameliyathanede fiziksel ortamı hazır hale getirmek, ameliyat birimine yardımcı olmak,
-Hastaların genel halleri hakkında yazılı rapor vermek,
-Ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerinin devam ettirilmesinde, halkın bulaşıcı hastalıklardan korunması ve istatistiki bilgilerin alınması ve değerlendirilmesi gibi işleri yapmaktır.

Hemşirelik programında okumak isteyen bir öğrencinin;

-Biyoloji ile alakalı ve bu alanda iddialı,
-İnsanlara yardım etmekten zevk alan,
-Sorumluluk duygusunun yüksek,
-Düzensiz mesai saatlerine uyum sağlayabilecek bir insan olması lazımdır.

Çalışma ortamları;

Hemşireler hastaneler, sağlık ocakları yada özel kliniklerde vazife yaparlar. Doktorlarla işbirliği içinde oldukları için gece-gündüz vardiyalı çalışırlar, nöbet tutarlar. İnsanların sağlığından sorumlu olduklarından dikkatli olup gerekli iş bilgisine haiz olmalıdırlar.

İş bulma İmkanları;

Hemşireler; özel yada resmî tüm sağlık kurumlarında servis hemşiresi, servis başhemşiresi, klinik hemşiresi ve hastane başhemşiresi olarak vazife yaparlar. Hemşirelik temel eğitimine ilave olarak öğretmenlik sertifikası alan ve lisans seviyesinde eğitim alanlar, sağlık meslek liselerinde ve hemşirelik yüksek okullarında vazife alabilir, eğitim, öğretim ve inceleme faaliyetlerine katkı sağlayabilirler.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal