Gastronomi Taban Puanları

Gastronomi, evet üniversite bölümleri arasında en ilginç belki de en sıra dışı bölüm ve belki de en eğlenceli bölümlerinden bir olan gastronomi, taban puanları ne durumda

Gastronomi Taban Puanları

Gastronomi taban puanları bakımında diğer ölümlere göre çok yüksek olmamakla beraber iç niteliklerde ayrıcalık isteyen bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Yazımızı okumaya devam edin Gastronomi bölümünde okuyum mezun olanların iş bulma olanakları oldukça yüksek. Genel olarak baş aşçı ünvanı ile mesleğe başlıyorsunuz. Özel davetlerde, büyük restoranlarda, otellerde bu şekilde çalışmanız mümkündür.

Gastronomi bölümünde okumak isteyen adayların hijyene önem vermesi yoğun iş temposuna uygun olması, el göz koordinasyonuna hakim ve hayal gücü yüksek kişiler olması beklenir.

Gastronomi sadece yemek yapma bölümü değildir. Bu yanlış bilinen bir bilgidir. Gastronomi Gıda maddelerinin kendine has özelliklerinin kaybetmeden korunması, yemeklerde kullanılan ürünlerin daha verimli bir şekilde yararlanılması, gibi işlerle daha çok ilgilenir. Gastronomi bölümü mezunları aşçı dan çok yönetici gibi çalışır.

GASTRONOMİ TABAN PUANLARI

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 8             8              TS-2                465,10329            2.990     513,92906

İstanbul Aydın Üniversitesi         Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    7             7             TS-2       446,42793                6.970     460,76341

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    4             4             TS-2       433,19845                11.800   447,55530

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    7             7             TS-2       428,34299                14.000   447,97145

İstanbul Gelişim Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    6             6             TS-2       418,14263                19.600   444,79978

Akdeniz Üniversitesi (Antalya)   Gastronomi ve Mutfak Sanatları               52           52           TS-2       416,18659            20.700                456,87163

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Gastronomi ve Mutfak Sanatları               41           41           TS-2       410,19878            24.700                462,06224

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 5             5              TS-2                402,83619            30.300   430,78043

Gazi Üniversitesi (Ankara)           Gastronomi ve Mutfak Sanatları               55           55           TS-2       402,77248            30.400                451,21736

İstanbul Bilgi Üniversitesi            Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 7             7              YGS-4                438,72679            33.500   465,08225

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi   Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)           41           41           TS-2       397,13176                35.300   438,74559

Balıkesir Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları               31           31           TS-2       395,50719            36.700                511,21292

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 4             4              YGS-4                433,02472            39.300   470,98893

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya)        Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 5                5             TS-2       390,13796           41.900   407,31912

Mersin Üniversitesi        Gastronomi ve Mutfak Sanatları               41           41           TS-2       383,72164            48.800                461,26687

Pamukkale Üniversitesi (Denizli)              Gastronomi ve Mutfak Sanatları               62           62           TS-2       383,44527                49.100   429,12229

Gazi Üniversitesi (Ankara)           Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)         14           14           TS-2       380,75328                52.100   400,51543

Akdeniz Üniversitesi (Antalya)   Gastronomi ve Mutfak Sanatları               103         103         TS-2       379,22743            53.900                416,11804

Gaziantep Üniversitesi  Gastronomi ve Mutfak Sanatları               47           47           TS-2       375,55803            58.400                439,59004

Beykent Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    7             7             YGS-4    414,83177                63.400   447,81396

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi   Gastronomi ve Mutfak Sanatları               50           50           TS-2       370,34388                65.400   398,87022

Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)              Gastronomi ve Mutfak Sanatları               62           62           TS-2                369,87764            66.100   434,73858

Afyon Kocatepe Üniversitesi (Afyonkarahisar)   Gastronomi ve Mutfak Sanatları               52           52           TS-2                368,29136            68.300   393,80109

Gazi Üniversitesi (Ankara)           Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu) 1             1             TS-2       363,89053                74.600   363,89053

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi   Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)         13           13           TS-2                363,43374            75.300   373,46181

Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya)              Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)      41           41           TS-2                362,92392            76.000   387,18777

Atatürk Üniversitesi (Erzurum)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları               41           41           TS-2       360,68229            79.500                401,04682

Afyon Kocatepe Üniversitesi (Afyonkarahisar)   Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)      52           52           TS-2                357,84961            83.800   374,21430

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    5             5             TS-2       356,73894                85.700   415,67983

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya)        Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) 15                15           TS-2       354,83236           88.800   380,05833

Atatürk Üniversitesi (Erzurum)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)      41           41           TS-2       351,03477            95.300                370,16532

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu)    45           45           TS-2       341,70962                113.000                395,46116

İstanbul Aydın Üniversitesi         Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    39           39           TS-2       341,09253                114.000                409,30985

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 16           16           YGS-4                377,13391            152.000                422,74804

Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) Gastronomi ve Mutfak Sanatları               41           41           YGS-4    376,81845                153.000                451,17869

Avrasya Üniversitesi (Trabzon)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    6             6             YGS-4    373,96340                162.000                415,98521

İstanbul Gelişim Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    34           34           TS-2       316,79811                170.000                379,86434

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya)        Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 15                15           TS-2       315,37456           174.000                352,95986

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu)     Gastronomi ve Mutfak Sanatları               62           62           YGS-4    370,35761                175.000                428,20604

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 15           15           TS-2                313,36882            179.000                382,79000

Kocaeli Üniversitesi        Gastronomi ve Mutfak Sanatları               52           52           YGS-4    366,70709            189.000                430,09611

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları               47           47           YGS-4    360,77791                212.000                421,12946

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    18           18           TS-2       301,93093                213.000                341,07790

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa)    Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    6              6             YGS-4                354,37901            240.000                387,69454

İstanbul Bilgi Üniversitesi            Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 9             9              YGS-4                351,03743            255.000                415,80515

Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) Gastronomi ve Mutfak Sanatları               52           52           YGS-4    346,56431                278.000                416,21661

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 12           12           YGS-4                345,50109            283.000                376,76303

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne)             Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 8             8                YGS-4    332,93611            353.000                372,88325

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)    20           20           TS-2       264,63786                360.000                321,51980

Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ)      52           52           YGS-4    328,46780                381.000                411,76907

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya)        Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)         5                5             TS-2       246,92400           447.000                302,84427

İstanbul Gelişim Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu)    10           10           TS-2       231,96930                517.000                292,44349

Beykent Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    63           63           YGS-4    306,95035                537.000                369,68911

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)         12           12           YGS-4                306,52881            541.000                344,69928

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa)    Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu)    6              6             YGS-4                306,54146            541.000                352,70989

İstanbul Gelişim Üniversitesi      Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             10           8             TS-2       222,99105                544.000                303,80462

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (Bişkek-Kırgızistan)           Gastronomi ve Mutfak Sanatları               5             5                YGS-4    306,14617            544.000                328,12523

İstanbul Aydın Üniversitesi         Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             24           18           TS-2       222,11382                546.000                319,55994

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)         42           24           TS-2                220,86826            548.000                323,41839

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             15           10           TS-2       211,09254                555.000                285,16636

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne)             Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) 11           11                YGS-4    295,61429            635.000                333,97219

Avrasya Üniversitesi (Trabzon)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    44           44           YGS-4    265,99761                932.000                359,02607

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa)    Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             29           29           YGS-4                259,54783            1.004.000            326,06969

Avrasya Üniversitesi (Trabzon)  Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             10           10           YGS-4    234,49407                1.296.000             278,55959

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa)    Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli)             54           6             YGS-4                231,39243            1.332.000            296,82440

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne)             Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 15           15                YGS-4    219,55829            1.471.000            291,13853

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa)    Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu)    20           18           YGS-4                217,03415            1.500.000            339,94098

İstanbul Bilgi Üniversitesi            Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)         44           44           YGS-4                215,30497            1.521.000            347,42614

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne)             Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli)         11           11                YGS-4    214,02982            1.535.000            298,3558

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR