EKPSS Puan Hesaplama

EKPSS puan hesaplama 2017? EKPSS atanma puanları? EKPSS taban puan robotu? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-19:51 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-19:36) EKPSS Puan Hesaplama

EKPSS nedir?

Bazı kamu kurumlarına engelli personel alımlarında girilmesi mecburi olan bir sınavdır. Uzun ismi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavıdır.

EKPSS puanı nedir?

Engelli bir şahsın EKPSS sınavından elde ettiği puandır. Farklı kamu kuruluşlarına engelli personel alımlarında, değişik türde EKPSS puanları tercih edilmektedir.

EKPSS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

EKPSS puanlarınız EKPSS'de her bir test kısmından yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test kısmında yapmış olduğunuz net sayısı, doğru yanıtlamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır.

EKPSS Puanı nasıl hesaplanır?

EKPSS Puanı özel formüller ve önceki senelerde uygulanan EKPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

EKPSS Kılavuzunda aynen şöyledir :

3.10 DEĞERLENDİRME

EKPSS’de uygulanan testlere verilen yanıtlar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

Her kişinin, testlere verdiği doğru ve yanlış yanıtların sayısı hesaplanacaktır. Doğru yanıt sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın alakalı testten almış olduğu ham puan tespit edilecektir. Alakalı testte minimum bir yanıtı olan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması hesaplanır. Ardından, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak bütün adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar tespit edilir.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak biçimde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları tespit edilecektir.

Ağırlıklı puanların en düşüğü 40, en yükseğü 100 olacak biçimde puanlara çevrilerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans seviyesi için EKPSSP2, lisans seviyesi için EKPSSP3 puanları tespit edilecektir.

Sınavın ardından gerçekleştirilen analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel yada bilimsel bir sebeple ÖSYM tarafından “geçersiz” olduğu durumda, alakalı testte yer alan sorulardan herhangi birini seçen tüm adayların bu soruyu doğru yanıtladığı kabul edilecektir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal