Ehliyet Alacaklar Aman Dikkat! O Sınav Kaldırıldı!

Motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

19.10.2017-11:50 - (Son Güncelleme: 19.10.2017-11:41)

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi.
Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı.

Sınavda görev alacak tüm personele ödenecek ücretler de yeniden belirlendi. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan öğretmenlerin, her sınav günü için aldıkları brüt sınav ücretinin üst limiti 263 liradan 338 liraya çıkarıldı. Sınav görevlilerinin ücretlerinin ödenmesine ilişkin yönerge hükümlerinin yürütmesinin durdurulduğu 16 Haziran 2017'den taslak yönetmelik tarihine kadar geçen süre içinde yapılan sınavlara ilişkin görev ücretlerinin, il ve ilçe hesaplarında biriken miktardan geçmişe dönük ödemesi yapıldıktan sonra kalan miktarların, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak döner sermaye işletmesi hesaplarına bu yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde aktarılması hükmü getirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bundan sonra pasaport ve ehliyetin nüfus dairelerinden verileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan bir otelde hazırlanan Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı'nda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu programda yaptığı açıklamalarda, vatandaşın bürokrasiyle karşı karşıya kaldığı zamanları azaltmaya ilişkin faaliyet yürüttüklerini belirterek, ‘İnsanlarımız için bürokratik çalışmalarda zaman ve mekanda tasarruf yapmalıyız.

Bakan Süleyman Soylu, artık pasaport ve ehliyetin nüfus idaresi tarafından verileceğini belirterek, ‘Trafikteki tescili de 2018 Mart ayına kadar noterlere ileteceğiz.’ şeklinde konuştu.’

BAKAN SOYLU’NUN İHA AÇIKLAMASI

Diğer yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücade operasyonlarında Türkiye'nin büyük bir başarı gösterdiğine işaret ederek, ‘İHA'larla birlikte gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda hiçbir şehit vermedik. Bu sistemi acaba şimdiye kadar engellenmesini sağlayan kimdi ve neden engelledi.’ açıklamasını yaptı.

Bakan soylu, vesayet kalıntılarının çoğunlukla temizlendiği ve yeni bir uygulamaya geçildiğini ifade ederek, ‘2019’dan itibaren açık bir şekilde vites yükselttiğimiz yeni bir uygulama için karar verilmiş durumda. Bu kararları verirken toplumsal olarak ciddi sıkıntılarla başa çıktık. Gezi, 17-25 Aralık, 7 Haziran sonrası terör ve sonucunda Türkiye'yi eski konumuna çevirmek için planlanmış, ülkenin anahtarlarını birilerine vermek için hesaplanmış bir 15 Temmuz vaziyeti yaşadık.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal