EBA Şifresi Nasıl Alınır? EBA Şifremi Unuttum

Milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime EBA TV üzerinden devam ederken MEB'e bağlı eba.gov.tr sitesinden EBA girişi ile derslerini takip ederken günlük programlarına da ulaşıyor. Peki, EBA şifresi nasıl alınır? detaylar haberimizde...

28.09.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-15:02) EBA Şifresi Nasıl Alınır? EBA Şifremi Unuttum

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçiş yaptı. Yeni eğitim ve öğretim dönemine online olarak devam eden öğrenciler EBA TV'den derslerini takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eba.gov.tr adresinden de giriş yapan öğrenciler kendi seviyelerine göre derslerini alabiliyor. Peki, EBA şifresi nasıl alınır? sorusunun yanıtı haberimizde...

EBA'ya giriş için birçok seçenek bulunurken öğrenciler en çok https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresini tercih ederken E devlet, Mebbis/ E okul, Öğrenci Bilgileri, Açık Öğretim Bilgileri, EBAKOD ya da Yurtdışından da giriş sağlayabilir.

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2020? EBA ŞİFREMİ UNUTTUM

Verilen site üzerinden EBA'ya girilir. Açılan 'EBA Giriş' ekranında 'EBA' seçilir ve o alanda 'Şifremi Unuttum' linkine tıklanır. Açılan pencerede sırayla TC kimlik numarası girilir, doğrulama yöntemi seçilir.

Doğrulama yönteminde eğer e-posta tercih edilirse şu yol izlenir:

-Sisteme kayıtlı olan e-posta adresi girilir ve 'Gönder' seçeneğine basılarak yeni kod elde edilir.

-Eğer sisteme kayıtlı bir e-posta adresi yoksa öğrenci, öğretmeninden ya da velisinden tek kullanımlık şifre alabilir. Tek kullanımlık şifrenin alınmasının ardından 'Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum' alanından şifre oluşturulur.

Yukarıda verdiğimi yöntemleri uyguladıktan sonra e-posta adresine gelmiş olan doğrulama kodu ile yeni şifre belirlenir ve 'Kaydet' butonuna basarak işlem tamamlanır.

Doğrulama yönteminde cep telefonu tercih edilirse:

-EBA sistemine kayıtlı olan cep telefonu numarası girilir ve 'Gönder' butonuna basılır. Telefona gelen doğrulama koduyla birlikte yeni şifre belirlenir.

-Eğer sisteme kayıtlı olan bir cep telefonu numarası yoksa öğrenci, öğretmeninden ya da velisinin telefonundan tek kullanımlık şifre elde edilir. EBA'da yer alan 'Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum' alanından da yeni şifre oluşturulur.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenci olarak sisteme giriş yapabilmek için EBA GİRİŞ ekranında Öğrenci - EBA seçilir. Bu yolu izleyen öğrenciler derslerine erişebilirler. Diğer yandan açıköğretimde eğitim alan öğrenciler ise Öğrenci - Açık Öğretim seçeneği ile derslerine erişebilirler.

EBA TV CANLI YAYIN NASIL İZLENİR?

Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise 'EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?' sorusu oldu. "https://www.trtizle.com/uzaktan-egitim" adresi üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri EBA TV canlı yayınına ulaşabilir.

EBA CANLI YAYININA ALTERNATİF

EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV İlkokul SD 932. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Lise HD 467. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal