EBA Kurs Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

EBA sistemi nedir? EBA sisteminde neler var? EBA Kurs Sistemine nasıl giriş yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.06.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-12:05) EBA Kurs Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

Eğitim Bilişim Ağında Neler Var?

Her bireyin öğrenme biçimi değişiktir. Kimi okuyarak daha basit öğrenebilirken, bazıları da zihnine duyduklarını daha basit kavrayabilir. Kimsi test çözerek öğrendiklerini güçlendirmeye gereksinim duyarken, kimilerinin da görsel hafızası daha iyidir ve görerek daha iyi bir öğrenme dönemi yaşar. Bu değişikliği de dikkate alan EBA uygulaması içindeki sayısal, sözel, grafik, doküman, test, kitap gibi tüm içerikleri, görsel, işitsel, oyun olmak üzere farklı formatlarda kullanıcılarına verir.

EBA Kurs Girişi Nasıl Yapılır?

EBA içinde olan içerikler, öğrenci olsun veya olmasın herkese açıktır ve üye olmak lazım değildir. Ancak kurs uygulamasından faydalanabilmek için öğrenci, öğretmen veya idarecei olmak lazımdır. eba.gov.tr internet sayfasında yer alan kurs uygulamasından faydalanabilmek için sisteme üye girişi gerçekleştirilmelidir. Farklı kurumlarda ve değişik statülerde kayıtlı olan öğrenciler ve öğretmenler, e-okul şifresi, MEBSİS şifresi, e-devlet şifresi veya, açık öğretim şifreleriyle EBA girişi gerçekleştirebilirler.

EBA'ya dahil olduktan sonra, sayfanın üstünde olan E-Kurs sekmesini açarak uygulama modülüne girebilirsiniz. Burada kurs açılan derslere bakabilir, yardım almak istediğiniz ders için açılmış kurs var ise kayıt yapabilirsiniz. Eğer talep ettiğiniz ders için açılmış kurs programı yok ise, bunun için istek yapabilirsiniz. Bu istekler belli bir sayıya vardığında, gönüllü öğretmenler tarafından kurs programı açılabilir. Herhangi bir dersten kurs açılabilmesi için lazım olan öğrenci sayısı minimum 10 olmalıdır. Sınıf öğrenci sayısı 20'yi aşarsa yeni bir sınıf kurulabilir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal