EBA Giriş Nasıl Yapılır? Uzaktan ve Online Eğitim EBA Üzerinden Mi Yapılacak?

Bakan Selçuk 23 Mart’tan itibaren uzaktan ve online eğitim sistemine geçileceğini açıkladı. EBA nedir, nasıl giriş yapılır, uzaktan ve online eğitim EBA üzerinden mi yapılacak? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz…

13.03.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-17:11) EBA Giriş Nasıl Yapılır? Uzaktan ve Online Eğitim EBA Üzerinden Mi Yapılacak?

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk coronavirüs tedbirlerini dün akşam saatlerinde yaptığı basın toplantısı ile açıkladı. Coronavirüs önlemleri çerçevesinde ilk olarak Nisan ayında yapılması planlanan ara tatilin 16 Mart'a çekildiğini duyuran Bakan Selçuk 23 Mart tarihinden itibaren ise uzaktan ve online eğitim sistemine geçeceklerini açıkladı.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA hesabı olmayan öğrenciler sisteme T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapabilecek. Hesabı olmayan öğrenciler ise https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/student.jsp hesabı üzerinden EBA hesabı oluştur ekranına tıkladıktan sonra ekranda çıkan güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, Öğrenci Numarası ve Nüfus Cüzdanı üzerinde yer alan Seri No veya Cilt No girerek üyelik işlemlerini bitirebilecek.

UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM EBA ÜZERİNDEN Mİ YAPILACAK?

23 Mart tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim konusunda tüm bilgiler Eba.gov.tr adresi üzerinden öğrenci ve veliler ile paylaşılacak.

EBA AKADEMİK DESTEK'İN ÖZEL OKULLARA AÇILMASI KONUSUNA BAKILACAK

Özel okula giden öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil olup olmadıkları sorusu üzerine Selçuk, EBA Akademik Destek Programı'na özel okuldaki sadece 11-12. sınıfların dahil olmadığını, diğer sınıfların tamamının buradan eğitim alabileceklerini kaydederek, "O konuyla ilgili de ne yapabiliriz bir bakalım." ifadelerini kullandı.

Selçuk, özel eğitim kurumları konusundaki bir başka soruyu da "Tüm toplumun bir şekilde hareketliliğini azaltmak ve hastalığın yayılımını engellemek için bu tür bir çalışma tedbir listesi hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli bir vazife, onlar da bu işin içinde." şeklinde cevapladı.

ÖĞRETMENLER ARA TATİLDE OKULA GİTMEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tatil boyunca öğretmenlerin okula gidip gitmeyecekleri sorusu üzerine, olağan uygulamada okul tatilken öğretmenlerin okullarda bulunduklarını anımsattı. Selçuk, "Ancak bu durum olağanüstü bir durum. Öğretmenlerimizin okullarda ara tatilde bulunmalarını beklemiyoruz, onların da evlerinde olmasını bekliyoruz ve acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

"YARIM GÜN YA DA TAM GÜN İZLENEBİLECEK İÇERİKLER VAR"

Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitim için yeni bir kanal mı olacak, mevcut kanallar üzerinden mi yapılacak?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Uzaktan eğitim, mevcut kanallar üzerinden değil, yeni birkaç kanal üzerinden olacak, öğrencilerin sabahçı ve öğlenci olarak sınıf seviyesine göre planlanmış bir çizelgeye uyacağı, bu çizelge doğrultusunda derslerini belirlenen saatlerde izleyebileceği birkaç kanaldan söz ediyoruz. Bu konu, mevcut kanalların içine araya sıkıştırılmış bir ders olarak değil, 24 saatlik, yarım günlük ya da sınıf seviyelerine göre belirli programları yapılmış bir plan dahilinde."

Bununla ilgili çok detaylı teknik bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Ama uzaktan öğretim ne demek? Bunun yanıtını paylaşabilmek için söylüyorum, örneğin ilkokul öğrencilerimiz, bu bahsettiğim televizyon kanallarından Eğitim Bilişim Ağı'ndan yararlanacaklar. Birtakım canlı anlatımlar var, bazı video kütüphanelerinden seçilmiş videolar var. Yarım gün ya da tam gün izlenebilecek içerikler var. Bizim bütün içeriklerimiz senkron ya da asenkron olarak düzenlenmiş vaziyette. Ortaokula ya da liseye geçtiğimizde hangi platformda izleyecekleri, televizyon kanalları mı, internet mobil cihazları mı vesaire, bunlarla ilgili bu çizelgede hepsi içerikleriyle beraber var. 7/24 mü yarım gün mü? Nasıl değişiyor ona göre listeler var. Senkron mu asenkron mu? Bunu da burada tanımlıyoruz, ayrıntısını paylaşacağız."

"Uzaktan eğitimde öğretmenleri tarafından denetim mekanizması olacak mı?" sorusuna Selçuk, "Bunlar, çok teknik ayrıntı. Çalıştık ödevimizi. Burada önemli olan denetim değil, önemli olan öğrenme." cevabını verdi.

Selçuk, "Ücretli öğretmenler girdikleri ders saatlerine göre maaş alıyorlar. Bu durumda nasıl maaş alacaklar? Bir yardım mı olacak?" sorusunu cevaplarken, bu konuların bürokratik detaylar olduğunu ifade ederek, hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Bir başka soruya karşılık da Ziya Selçuk, pazar günü öğretmenler için ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavıyla ilgili ise sürecin büyük ölçüde tamamlandığı için iptalinin söz konusu olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Özellikle memur velilere bir idari izin verilmesi konusu toplantıda konuşuldu mu?" sorusu üzerine, "Şu anda o tür bir açıklama yok." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal