EBA Giriş Nasıl Yapılır, Canlı Ders Nasıl İzlenir?

Koronavirüs salgını nedeniyle online sisteme geçirilirken ilkokuldan, liseye kadar olan tüm öğrenciler EBA TV'den eğitimine devam ediyor. Peki, EBA giriş nasıl yapılır? EBA canlı ders nasıl izlenir? detaylar haberimizde...

23.09.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-14:33) EBA Giriş Nasıl Yapılır, Canlı Ders Nasıl İzlenir?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzatan eğitim yapılacağını ve öğrencilerin derslerine EBA TV üzerinden devam edebileceğini açıklamıştı. 21 Eylül itibariyle anaokulu ve 1. sınıfa yeni başlayan öğrenciler uyum kapsamında yüz yüze eğitim için okul sıralarında yerini aldı.

Koronavirüs paniği yaşayan veliler online eğitime sıcak bakarken öğrenciler EBA giriş nasıl yapılır? EBA canlı ders nasıl izlenir? gibi soruları araştırmaya başladı.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenci olarak sisteme giriş yapabilmek için EBA GİRİŞ ekranında Öğrenci - EBA seçilir. Bu yolu izleyen öğrenciler derslerine erişebilirler. Diğer yandan açıköğretimde eğitim alan öğrenciler ise Öğrenci - Açık Öğretim seçeneği ile derslerine erişebilirler.

EBA TV CANLI YAYIN NASIL İZLENİR?

Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise 'EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?' sorusu oldu. "https://www.trtizle.com/uzaktan-egitim" adresi üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri EBA TV canlı yayınına ulaşabilir.

EBA CANLI YAYININA ALTERNATİF

EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV İlkokul SD 932. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Lise HD 467. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına veriliyor.

BAKAN SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçildiğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim hakkında yaptığı açıklama şu ifadelere yer vermişti:

'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek.

Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması sağlanıp her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilecek.

Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal