EBA Çöktü mü, Neden Açılmıyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime devam edilirken öğrencilerin birçoğu EBA sistemine giriş yapamadı. EBA sistemine giremeyen öğrenciler EBA çöktü mü, neden açılmıyor? diyerek araştırmalara başladı. İşte detaylar...

22.09.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-14:32) EBA Çöktü mü, Neden Açılmıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte Milli Eğitim Bakanı ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim döneminde online eğitim olacağını duyurmuştu. Eğitim yılı açılmadan önce öğrencilerin EBA üzerinden dersleri online bir şekilde alacağı açıklanmıştı. Sabah saatleri itibari ile ders dinlemek için EBA başına geçen öğrenciler sisteme giriş yapamadı. Yaşanan aksaklığın ardından EBA çöktü mü, neden açılmıyor? sorusu gündeme geldi. Peki, EBA çöktü mü, neden açılmıyor? EBA hakkında merak edilen bütün detaylar haberimizde...

EBA ÇÖKTÜ MÜ?

Sisteme girmeye çalışan öğrenciler sabah saatlerinde 'EBA çok kalabalık hatası' yazısıyla karşı karşıya kaldı. Meydana gelen bu sorun EBA'ya aynı anda birçok kişinin girmesi nedeniyle oluşan sistemsel hatadır.

EBA NEDEN AÇILMIYOR?

EBA çok kalabalık hatası yazısının detayında ise 'Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA'da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin! Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.' ifadeleri yer alıyor. Bu uyarıyı gören EBA kullanıcılarının sisteme yeniden giriş yapması gerekiyor.

EBA CANLI YAYININA ALTERNATİF

EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV İlkokul SD 932. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Lise HD 467. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına veriliyor.

BAKAN SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçildiğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim hakkında yaptığı açıklama şu ifadelere yer vermişti:

'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek.

Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması sağlanıp her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilecek.

Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal