Dünya’da Uluslararası Eğitimin Geleceği Risk Altında!

Dünya genelinde her sene binlerce öğrenci lisans eğitimine başlamak amacıyla başka ülkere gidiyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için de Türkiye’ye yönelik yapılan yabancı uyruklu öğrenci öngörüleri şuan için maalesef coronavirüs engeliyle baş başa.

20.04.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-10:52) Dünya’da Uluslararası Eğitimin Geleceği Risk Altında!

Dünya genelinde her sene binlerce öğrenci lisans eğitimine başlamak amacıyla başka ülkelere gidiyor. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için de Türkiye’ye yönelik yapılan yabancı uyruklu öğrenci öngörüleri şuan için maalesef coronavirüs engeliyle baş başa.

Yabancı asıllı öğrencilerin olağan normal dönemde gelişleriyle birlikte ülkemize yönelik gerçekleştirdikleri ekonomik yansımaları da bu süreçte dikkate almadan geçmemeli. Nitekim başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılında ciddi bir yabancı öğrenci intikal sorunuyla karşı karşıya kalınabilir. Özellikle pandemi nedeniyle hava trafiğinin durduğu bu günlerde ulaşım sorunu en büyük kısıtlayıcı engel olarak ortaya çıkıyor.

HAZİRAN BAŞI MAYIS SONU...
Coronavirüs pandemisine ilişkin başlaması öngörülen normalleşme sürecinin takriben mayıs ayı sonu ve haziran ayı başı olması ise en iyimser tablo olarak masada bekliyor. Böylelikle sınır kapılarının açılmasıyla birlikte uluslararası insani hareketliliğin başlaması ihtimali gündeme gelecek.

Sürecin en az zararla atlatılmasındaki en önemli argümanlardan birisinin ise ülkemiz için hedeflenen öğrenci kitlesinin dünya genelindeki manevra kabiliyetlerinin ortadan kalması şeklinde kabul edilebilir. Bu durumda ihtiyaç duydukları kanalları oluşturamayan söz konusu öğrenci kitlesine ulaşabilen ülkeler, kendilerine doğru yönelimi harekete geçebilecekler.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ENSTİTÜSÜ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Bu çerçevede uluslararası girişim ve faaliyetlerini kesintisiz devam ettiren Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, bilhassa sosyal medyada hedefleme yaparak ulaştığı kitleler ile Türk yükseköğretim sistemi arasındaki gizli köprüyü muhafaza etme gayretini sürdürüyor. Yapılan çalışmalar, uluslar üstü tanıtım, bilinirlik ve görünürlük faaliyetleri ile bürokrasi mercilerindeki girişimlerle destekleniyor.

Özellikle dijital dönüşüm dönemindeki bilişim temelli altyapılarını güçlendiren ve bu yönde kaynak tahsis eden Enstitü, uzaktan erişim ve uzaktan eğitim altyapısını güçlendiriyor. Krizin aşılması sürecinde, başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfını içeren ilk yılın, yöntem ve metot olarak uzaktan eğitimle yönetilmesi ve böylelikle aday öğrencilerin ülkelerinden ayrılmadan yükseköğrenime ulaşmalarına imkân tanınması hedefleniyor.

“YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARIMIZIN İHTİYAÇLARI ÇÖZÜLECEK”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü Üst Kurul Başkanı Dr. Erdal Dursun, “Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, geliştirmekte olduğu düzenleyici ve önleyici tedbirleriyle tüm yükseköğretim kurumlarımızın ihtiyaçlarını tek elden ve güvenilir bir şekilde çözecektir.” dedi. 


2019 yılında kurulan Enstitü, yakın geçmişte üniversitelerle kurduğu aktif iletişim kanalları ve işbirliği süreçleri doğrultusunda yurtdışında sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri, milli menfaatleri gözeterek üniversitelerden herhangi bir maddi beklentisi olmaksızın sürdürmeyi amaçlıyor. Bu yönde dünya genelinde çeşitli noktalardaki Yabancı Öğrenci Seçme (YÖS) sınav organizasyonları yakan zamanda hayata geçmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal