DGS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?

27 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında alınan DGS başvurularının ardından gözler sonuçlara çevrildi. DGS nedir? DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

07.10.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 11.09.2021-09:26) DGS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?

ÖSYM Başkanı Aygün, daha önce sosyal medya uygulaması olan Twitter'dan yapmış olduğu açıklamasında, DGS tercihlerinin internetten yapılacağını ifade etmişti. 27 Ağustos 7 Eylül tarihleri aralığında alınan tercihlerin sonrasında sonuçların açıklanması adaylar tarafından büyük bir merak duygusu içerisinde beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz yıl, DGS tercih sonuçları, tercihlerin ardından da bir hafta sonra açıklanmıştı.

DGS TERCİHLER SONA ERDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya uygulaması olan Twitter'dan yapmış olduğu açıklamada, DGS adaylarının, 2021 - DGS tercih işlemlerinin 27 Ağustos - 7 Eylül 2021 tarihleri aralığında ÖSYM'nin resmi internet internet sayfası üzerinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılacağını ifade ederek, tercihlerin hayırlı olmasını dilemişti

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları şimdilik açıklanmadı. Sınava giren adaylar büyük bir merak ile birlikte bu haberi bekliyorlar.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Eylül 2021 tarihinde sona gelen DGS tercihlerinin ardından, sonuçların da bir hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor.

DGS NEDİR?

DGS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır. DGS ile ön lisans mezunu olan adaylar, lisans eğitimini tamamlayabiliyor. ÖSYM'nin DGS sınavına girerek, dereceye girmeyi başaran adaylar, tercih edebildikleri programlara kabul edilmeleri halinde iki yıllık eğitimini dört yıllığa çıkarma imkanı bulunuyor.

İki yıllık ön lisans mezunu olan öğrencilerin girebilmiş olduğu DGS sınavının amacı, sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi olarak ifade edilebilir. Çünkü lisans öğretimi içerisinde başarının en önemli anahtarı da söz konusu bu sayısal ve sözel becerilerdir.

DGS sadece iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek haldeki adaylar için geçerli bir sınavdır. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak olan adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma şartı gözetilmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2021 DGS tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin resmi internet adresinde yayınlanarak yer buldu. Konu ile alakalı ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada, '2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.' sözleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal