DGS Başvuruları Başladı !

DGS başvuruları bugün (26 Nisan 2019) başladı. Başvurulardan sonra öğrencilerin sınava hazırlanmak için yaklaşık 2 ayı kalacak. Peki DGS başvuruları nasıl yapılıyor? DGS'ye başvuracaklar sınav ücretini nereye yatıracak?

26.04.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-10:43) DGS Başvuruları Başladı !

Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım başladı. 30 Haziran 2019’da yapılacak sınavın başvuruları bugün itibari ile başladı.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS’ye başvuru yapacakların ÖSYM’nin osym.gov.tr adresinden ‘Aday İşlemleri Sistemi’ne aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Şifresini unutanlar E Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, başvurularını başvuru merkezinden yapmaları gerekiyor. DGS kılavuzunda ‘geçerli fotoğraf’ ve ‘geçerli eğitim bilgisi’ şöyle anlatılmıştır;

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.

DGS ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILACAK?

DGS sınav başvurusu yaparken ücret ödemesini https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Eğer online ödeme yapmak istemiyorsanız ÖSYM’nin DGS kılavuzunde belirtilen bankalara giderek de ödeme yapabilirsiniz. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuzun kabul edilmeyeceğini unutmayın.

BANKADA ÖDEME: Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekiyor.

ONLİNE ÖDEME: ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yeralan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak ödeme yapabilirsiniz.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

2019 DGS başvuruları 26 Nisan – 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. DGS geç başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 olarak belirlendi. 2019 yılı DGS ise 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak ve sonuçlar 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. DGS başvuru kılavuzu henüz ÖSYM'nin resmi sitesinde duyurulmadı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal