Devlet Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

Devlet Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Bu gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.06.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-12:48) Devlet Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

3 Haziran Pazar günü yapılan Devlet Bursluluk Sınavı'na giren öğrenciler merakla sınav neticelerini bekliyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Bursluluk Sınavı'na dair merak edilen ayrıntılar...

İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden sonra Bakanlığın https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet sayfalarından bakabilecekler. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin talep etmesi drumunda “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik mecradan çıkarıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi veya öğrenciye imza mukabili verecektir. 

BURSLULUK BAŞLANGICI NASIL OLACAK?

Bursluluk hakkını elde eden öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğünce alakalı burs döneminde e-Burs Modülü aracılığı ile yapılacaktır.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Başvuru koşullarını taşımamasına rağmen öğrencinin sınava katılması,

b. Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması veya zarar görmüş bulunması,

c. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin gösterilmemesi,

ç . Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

e. Üstünde kullanımı doktor raporu ile tespit edilen hasta yada engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim cihazları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişime imkan tanıyan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/yada mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri evraklar, pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna girmesi,

f. Dönüş sınav güvenlik kutuları haricinde posta veya değişik bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

g. Öğrencinin salon yetkililerince kopya çektiği belirlenmesi,

ğ. Sınava girmesine rağmen, işaretlemeyi yanıt kâğıdına yapmaması ,

h. Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık bulunması,

i. Sınav evrakına zarar gelmesi (sınav boyunca soru kitapçığını, yanıt kâğıdını yırtmak; vermemek ve benzeri), hallerde “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi" nde açıklanan sınav şartları ihlal edildiği için, salon yetkililerince düzenlenen tutanaklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz olacaktır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal