Ders Çalışma Programı

Ders çalışma programı 6. sınıf? Ders çalışma programı 8. sınıf? Ders çalışma programı örneği? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

30.05.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-19:11) Ders Çalışma Programı

Her öğrencinin gün içinde ders çalışmaya verdiği vakit ve bu süreçteki ders çalışma şekli birbirinden değişiktir. Bu sebeple yapılan tek bir ders programı bütün öğrencilere hitap etmez. Verimli bir ders çalışma programı hazırlamak için öğrenciyle birebir çalışmak lazımdır. Bu aşamada siz değerli öğrencilere kendi başınıza neler gerçekleştirebileceğinize dair bazı ipuçları vereceğiz:

1. İlk olarak 1 tane Excel dosyasına ihtiyacımız olacak. Tablo hazırlamamızda bize destek olacak.

2. Tablonun üst bölümünü B kolonundan başlayarak pazartesiden pazara dek yazıyoruz.

3. A kolonundaki ilk boşluğa ise “çalışma saatleri” (daha iyi bir ad yazabilirsiniz buna tabi ki!) yazıyoruz.

4. Bu kısımda 2 tane alternatifimiz var. 1. satıra dilerseniz okul saatlerini doldurabilirsiniz. Yani 09.00–16.00 A kolonunun altına yazılsın. Diğer kolonlara da cumartesi-pazar dışında “okul” diyebilirsiniz. Ders çalışma programına bu noktadan sonra başlayabilirsin veya bu kolonu hiç yokmuş gibi sayıp yalnızca okul çıkış saatlerini de doldurabilirsiniz.

5. Şimdi esas önemli aşamaya geliyoruz. Ben burada örnek üstünden devam edeceğim. Hazırlamak dediğim gibi kişinin özel hayatına kalmış. Var sayalım 16.00’da okulun bitti ve 16.30’da eve geldin. Bu senin günlük işindir büyük olasılıkla. 17.30’a kadar serbest kalabilirsin. Dilersen bir kolona 16.00–17.30 arası yemek/boş zaman olarak doldurabilirsin. Veya tabloyu mümkün olduğunca küçültmek istiyorsan direkt olarak A kolonuna 17.30–18.30, satıra da çalışacağın dersi doldurabilirsin.

6. 17.30’a “matematik” yazdın mesela. Bu nokada bir tavisyem var: “matematik” orada öylece tek başına olmasın ve yanına (parantez içinde olabilir) konu tekrarı/ödev yapma/test çözme yazabilirsin. Çünkü 17.30–18.30 arası matematik çalışmak istedin ancak amacın ne belli değil. Bu sana amaç belirleme hususunda destek olacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal